Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iddiası, ilhan, selçuk, yeni

Yeni İlhan Selcuk İddiası

Eski 03-28-2009   #1
cansel

Yeni İlhan Selcuk İddiası

Savcılardan yeni İlhan Selçuk iddiası

“Dinlendiğini bile bile polise hakaret etti”

Teknik tekibe alınan kişilerin, dinleyen emniyet görevlilerine telefonda ’dokundurmada bulunmaları’ iddianemede geniş yer aldı

YAKLAŞIK 21 aydır süren Ergenekon soruşturması, Türkiye’de eşine az rastlanır bir “telefonum dinleniyor endişesi”ni ve hukuki tartışmaları gündeme getirdi Ergenekon davasına bakan Mahkeme Başkanı’ndan, Başbakan’a, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili’nden eski başbakanlara kadar herkes “ben de dinlenebilirim” kaygısını ortaya koyuyor

2 İddianame, işte tam bu noktada çok ilginç örneklere sahip Mahkemenin, haklarında dinleme kararı verdiği çok sayıda “Ergenekon şüphelisi olma ihtimali taşıyan” isim, gözaltına alınmadan önce “haberleşmede” ilginç önlemler geliştirmiş Çoğu sonradan “şüpheli” olarak iddidanameye giren isimler, telefon görüşmelerinde, “Dinleniyorum ama, dinlesinler” diyerek teknik takibi yapan emniyet görevlilerine göndermede bulunuyor Kimileri, kendisini dinleyen ekiplere “ince dokundurmalar” yaparken, bazıları polislere “dinlemeyin” mesajı gönderiyor, bir kısmı da “Dinleyenlerin hepsinin” diyerek ağır küfürler ediyor Kimilerinin de “Makarna ne oldu, spagettiye sos döktün mü?” gibi ifadelerle şifreli konuşmalar yaptığı ortaya çıktı İşte iddianamedeki ilginç dinleme notları:

Tarih: 16Mart 2008 Konuşanlar: İlhan Selçuk-Emre K

İS: Yav çok şey çok muzirsiniz bu telefonların dinlendiğini bilmiyor musunuz

Emre K: Biliyorum bir şey demiyorum ben Siz diyorsunuz valla ben hiç bir şey demiyorum

İS: Ben kadınlarla, dostlarımla konuşurken gümrüksüz konuşuyorum Çünkü neyin şaka neyin ciddi olduğunu gerizekalılar bilmezler İşte tarihe yazılmıştır efendim mahkeme zabıtlarına yazılmıştır bir de

Savcıların tepkisi: Bu telefon görüşmesinden 5 gün sonra evinde gözaltına alınan ve hakkında Ergenekon yöneticiliğinden dava açılan İlhan Selçuk’un bu görüşmesiyle ilgili ididanamede şöyle deniliyor: “Bu görüşmede sanık İlhan Selçuk’un telefonların dinlendiğini bile bile hem dinleyen kamu görevlilerine hakeret ettiği, hem de ’istediğiniz kadar dinleyin biz bir plan yaptık derinden bir operasyon yaptık hem hükümeti devireceğiz hem de hükümet direnmeye kalkarsa ordu hazır kuvvet olarak bekliyor’diyerek kapatmadan sonra oluşacak kaos ortamı sebebiyle TSK’nın haklı müdahale gerekçelerinin ortaya çıkcağını açıkça söylemekte ve geçmiştede kendisinin bu tür konulardan tecrübesinin olduğunu, bu hususları mahkeme zabıtlarına da yazdırdığını söylemektedir

Tarih: 1332008 Konuşanlar: Hurşit Tolon-Tuncay Özkan

HT: Bu çıktığımız ve ama sizin önde gittiğiniz yolda Allah gücümüze güç katsın bu bir Dinleyenler de bundan nasibini alsın bu iki Dinliyolar ya şimdi bizi bak arada arkadaş kayıt ediyor Şimdi dinlesin içinden böyle kelimeler bulur belki bir şeyler bulur da nereye monte edeceğini düşünür arkadaş

Tarih: 22052008 Konuşanlar: Hurşit Tolon- Bayan X

HT: Doğuştan beyinsizler var Şimdi beni dinliyorlar 24 saat onların beyinini de geliştirmek için emek veriyorum O beyinsizler şunu bilmiyor, ben her telefon açtığımda yaptığım konuşmayı kendim de kayıta alıyorum Sıkıyorsa paçası Hani dinliyorlarya herkesi dinliyorlar ya Bir yeri sıkan konuşmayı değiştirir onun ben bir tarafına bu konuşmanın orjinal metnini tıkarım oldu mu şimdi

Konuşanlar: Mustafa Özbek-Mustafa Balbay

MÖ: Diyalog Grubu’nda değişik şeyler var ondan sonra orda işte geldiler bana Eeee şeyle haa bunlar çok özel şeylerim sizde kalsın dinleyen de not alsın tabii

Konuşanlar: Emin Şirin-Cem Uzan

EŞ: Dostum sonuna kadar da beraberim seninle

CU: Valla yani ben

EŞ: Dinleyen de dinlesin

Konuşanlar: MAÇelebi- NÇalıkuşu

MAÇ: Hainleri dinlemiyorlar, bizi dinliyorlar

N Ç: Tabi tabi onlar hainler hainleri dinlemez zaten

MAÇ: Neyse biz buradan onları uyaralım da Belki düzelirler Bilsinler, kimi dinlediklerini bilsinler

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com