Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alkolle, araştırma, iki, ilgili, yeni

Alkolle İlgili İki Yeni Araştırma

Eski 03-27-2009   #1
yesimciwciw
Icon46

Alkolle İlgili İki Yeni Araştırma






"Alcoholism" dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırma sonucunda, az ya da ölçülü alkol almanın beyinde endorfin (ağrıyan dokularda ağrının azalması için beyin dokuları tarafından üretilen, sinirleri uyuşturan hormon) üretimini artırdığı ortaya çıktı

Fransız Le Figaro gazetesindeki habere göre, Kanada'daki Mac Gill

Üniversitesi'nden Christina Gianoulakis ve ekibi, bazı farelere iğneyle serum fizyolojik bazılarına dozu giderek artacak şekilde alkol verdi Araştırmacılar daha sonra ileri bir teknikle beyindeki endorfin oranını ve diğer kimyasalları ölçtü

Araştırmacılar, düşük ve ölçülü dozda alkolün beyinde endorfinin salgılanmasını artırdığını, bu durumun yüksek dozda alkol için geçerli olmadığına dikkati çekti Endorfin artışının rahatlık hissini, endişenin azalmasını ve iyi hissetmeyi açıkladığını belirten araştırmacılar, yüksek dozdaki alkolünse hipnotik etki yarattığını ve daha çok endişeyi artırdığını vurguladı

İçki ve gırtlak kanseri ilişkisi

İçki içince yüzleri kırmızıya dönen kişilerin, gırtlak kanserine yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu bildirildi

New York Times gazetesinin haberinde, içki içildiğinde kişide beliren, mide bulantısı ve çarpıntının eşlik ettiği yüz kızarıklığının, çoğunlukla ALDH2 adlı bir enzimde kalıtsal olarak getirilen kusurdan kaynaklandığı ve Doğu Asya halklarının üçte birinden fazlasının, bu özelliği taşıdığı belirtildi

ABD'de yapılan bir araştırmanın yazarı ve Ulusal Alkolün Kötüye Kullanımı ve Alkolizm Enstitüsü araştırmacısı olan doktor Philip J Brooks, söz konusu özelliğe yol açan genin iki kopyasına sahip kişilerde alkole verilen tepkilerin çok ağır olması nedeniyle bu kişilerin çok fazla miktarda alkol tüketemediklerini, ancak tek bir kopya bulunanların, çok fazla alkol alma potansiyeline sahip olduklarını söyledi

Sonuçları PLos Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, genin tek kopyasına sahip kişilerin, enzimdeki bu kusur nedeniyle vücutta biriken asetaldehit toksinine tolerans geliştirebileceği belirtildi

Araştırma, ALDH2 enziminde kusur olan ve günde iki kadeh bira tüketen bir kişinin, enzim eksikliğine sahip olmayanlara oranla gırtlak kanserine yakalanma olasılığının 6 ila 10 kat daha fazla olduğunu gösterdi

Söz konusu enzim kusuruna sahip Japon erkekler üzerinde yapılan araştırmada da, bu erkeklerin, haftalık alkol tüketimlerini 16 kadehin altına düşürdüklerinde, gırtlak kanserine yakalanma olasılıklarının kaydadeğer biçimde azaldığı gözlendi

Doktor Philip J Brooks, yüzün içki içmeye başladıktan 10 ya da 15 dakika sonra kızarmasının, çok yüksek olasılıkla ALDH2 enziminin kusurlu olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi

__________________





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.