Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
notlarım, portfolyo

Portfolyo Notlarım

Eski 03-26-2009   #1
GöKKuŞaĞı
Icon46

Portfolyo Notlarım

GALATA

Sessiz Galata ; belki de o dönemin -galatanın yeni inşaa edilmeye başlandığı yıllar -tarihi yapısına kendimce en uygun olan bir fotoğraf tabii ki o dönemde yaşamadım bilmiyorum ama ben böyle hissettim

Fotoğrafın ne anlattığını açıklamak istemiyorum sağdaki 13 yazısı modelin havaya doğru süzülüşü binaların üstümüze doğru geliyor gibi olması bunları izleyenlere bırakıyorum…

BOŞLUK

Bu fotoğrafta Galata’yla birlikte cekilen günden Kasımpaşa civarından aşağıya doğru kamyonetin arkasında inerken cekmiştim… Binanın arka kısmını sildim başka çektiğim bir fotoğraf koydum… Amacım ise oldukca belli dengesizliğin getirdiği dengeyi yaratabilmekti… Bosluktayız hersey dönüyor algılama zayıflığı ve görme biçiminin kaosu Yine çekmekten büyük mutluluk duyduğum fotoğraflarımdan

KELEBEK

Keşke bir kelebek olsaydım… Onlar gibi olmayı isterdim bunu gercekten isterdim insan ömrü cok fazla uzun kelebekler kadar kısa değil Bu kadar uzun yasamak istemezdim cidden belki yapacak bircok şey olabilir hayatta ama yine de istemezdim… Sonuçta birgün ölmeyecekmiyiz ? O zaman bunu ertelemenin ne manası var ki ?

Özgürdürler 24 saatleri var 24 saat sonunda bitecektir hayatları… O zaman bu 24 saatte hayata neyi sığdırabilirler ki ? Kelebek olup anlayabilseydim keşke Kanatları muhteşem güzellikte renkleri de keza Canınız cok sıkkınsa bir kelebek fotoğrafına açıp bakın inceleyin ciddi anlamda bir terapi oluyor bu… Eğer imkanınız varsa veya bulabilirseniz incitmeden avucunuzun icine alın onu kanatlarını nasıl çırptığını hissedin o kanatlarındaki kadife dokusunun ne kadar muhteşem olduğunu anlayacaksınız

Her gidilen yolun kelebeklere varacağını bilerek yaşamak isterdim… Burada da o durum var zaten; bir yol var oraya doğru ilerliyorsun kelebekler seni benimsiyor kendi dünyalarına alıyorlar ve artık o kadar huzur doluyorsun ki o hayattan çıkmak istemiyorsun… Ama çıkmak zorundasın cünkü bu gercek dışı bir durum bir rüya Bu hayattan çıkarken son bir jest daha yapıyor kelebekler sana kendi ruhlarını armağan ediyorlar ve sen onu bütün yasamın boyunca hatırlıyorsun koruyorsun ama o armağanı çok zarif bir şekilde kabul ediyorsun görünmez elbette cünkü o kelebeğin RUHU

Kelebek (Düşler ülkesi)

İyi ki varsın…

RUHSAL DENGE

Son zamanlarda fotoğrafın içindeki kompozisyona mesela el duruşları vebakışlara daha fazla ağırlık vermeye başladım… Bu fotoğrafım da bu çalışmalarıma bir örnek… En kısasından bunun özeti elin o şekilde durmasındaki amaç sanki yanımda başka birisi varmış gibi hissetmemdir

İKİ KARDEŞ

Çektiğim ilk çocuk portre fotoğrafı değil ama beğendiğim ilk portre fotoğrafım ben bile şaşırmıştım nasıl çektim diye bir stüdyo çekimi "O an" çok zor yakalanır stüdyoda bu fotoğrafta bunu başardığıma inanıyorum çocukların bakışları zaten her şeyi anlatıyor

SINIR

İnsanın kendine koyduğu sınırlar vardır bunlara değinmek istemiştim

“kendini kısıtlamakla yağan özgürlüğü kucaklamak arasındaki sınırda bir pencere açma soluk alma çabası Korku ve tutkunun pes etme ve hırsın kaçış ve kükreyişin tek bir karede dengelendiği”

Yazı ve Fotoğraflar : Şafak YILDIZ

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com