![]() |
Memleketimi Seviyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Memleketimi SeviyorumMemleketimi Seviyorum Memleketimi seviyorum : Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım ![]() Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi ![]() Memleketim : Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir ![]() Memleketim ![]() Memleketim ne kadar geniş : dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana ![]() Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum ![]() Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye utanıyorum ![]() Memleketim : develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler, kavak söğüt ve kırmızı toprak ![]() Memleketim ![]() Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abant gölünde yüzer ![]() Memleketim : Ankara ovasında keçiler : kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması ![]() Yağlı, ağır fındığı Giresun'un ![]() Al yanakları mis gibi kokan Amasya elması, zeytin incir kavun ve renk renk salkım salkım üzümler ve sonra karasaban ve sonra kara sığır ve sonra : ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır, çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yarı aç, yarı tok yarı esir ![]() ![]() ![]() Nazım Hikmet Ran
|