![]() |
Mavilere Uyanmak |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Mavilere UyanmakMavilere Uyanmak Yedi iklim geçer, Ağarıp solan güz ışıklarından Yalan pencerelere doğru ![]() ![]() ![]() Uykularda olur ne olursa Yangınlar, Takvim ziyanları, Gömülü sevdalar ![]() ![]() ![]() İksir gibi yayılır Hücrelerimin rehavetine ıslaklığın Düş tüccarları ağır mesaidedir ![]() ![]() ![]() Uykularda olur ne olursa, Talanlar Ve beton serinliği İnşaat halindeki aşkların ![]() ![]() ![]() Uykularda ölür ne ölürse, Kıpırdayan su Gülümseyen yel ![]() ![]() ![]() Yedi iklimin oralarda Kavalını kırmış bir çobandır Gökyüzü, Aklında new orleans Heybesinde caz! Yedi iklimin Bar olduğu yerdedir uykunun Alkol imparatorluğu Kalabalık avındadır bakışlar ![]() ![]() ![]() Uykularda olur ne olursa, Bitmez efkar kırları Bazı saçlarda Ve ölüm gibi suskunluklar açar Derin kuyularda ![]() ![]() ![]() Ve şaka gibi Ve sarsak sarsak Ve kımıl kımıl Bir yaşamaktır Mavilere uyanmak En kesif karanlıklara kafa tutan Gözlerinin mavisine kuşanmak ![]() ![]() ![]() Senin kanatların var, Benim köylü yüreğim ![]() ![]() ![]() Operada tezek kokusu Bu şehirdeki varlığım! ![]() ![]() Beni taşıyacak vesaitim yok Bu caddeüstü sevdada Ellerinden gayrı ![]() ![]() 'Gayrı dayanamam ben bu hasrete' Ya beni de yitir Ya sen de git Beni götürdüğün yere ![]() ![]() ![]() Türküleri sev Yalan kahkahalardan uzak dur Canımın suyuyla yıka ellerini ![]() ![]() Aklımın maharetiyle giydir En mavi yerlerini ![]() ![]() ![]() Senin adın Buzul mavisi! Çünkü mavilerde uyur, Benden sana geçen Sende beni kalkındıran ne varsa! Sevdiğim, açlığımın uzak ufku, Her sabah; Güneşten ne zaman işaret alırsan Ne zaman dar gelirse soluğun Böyle uzun sarılmaklara, Fikrini kurcalarsa eğer Açık korkular, İşte o zaman Mavilere, Mavilere Uyandır beni ![]() ![]() ![]() Yılmaz Erdoğan
|