![]() |
Haftada 1 Gün Tv İzlemiyorlar |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Haftada 1 Gün Tv İzlemiyorlar![]() HAFTADA 1 GÜN TV İZLEMİYORLAR Rize'de bulunan özel bir ilköğretim okulu, ''televizyon izlemenin öğrencilerin başarısını ve aile içi ilişkileri olumsuz etkilediği'' gerekçesiyle, aileleri ile birlikte pazartesi günleri televizyon izleme kararı aldı ![]() Okul Müdürü Tanju Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ülke genelinde televizyon izleme oranının arttığını, bunun da öğrencinin başarı düzeyini etkilediğini, aile içi ilişkiyi azalttığını savundu ![]() Okullarında öğrenim gören 560 öğrenciden 500'ünün velisiyle bir anket çalışması yaptıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: ''Anket çalışmasında velilerimizin yüzde 57'si televizyonun aile ilişkilerini olumsuz etkilediğini, televizyon yüzünden işlerini ve çocuklarını ihmal ettiklerini, günde yaklaşık 3 saat televizyon izlediklerini, kitap okuma oranının çok düşük olduğunu belirtti ![]() Bu nedenle biz de, bununla ilgili nasıl bir uygulama yapabileceğimizi düşündük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazartesi akşamları ailelerin artık televizyon izlemediğini, kitap okuduğunu anlatan Yıldırım, kitap okuma uygulamasını, belli velilerin katılımıyla okulda gerçekleştirdiklerini söyledi ![]() Yıldırım, ailelerin sevdikleriyle daha çok vakit geçirdiğini, sosyal faaliyetlerde bulunduğunu, akraba ziyaretleri yaptığını belirterek, ''büyüklerimizin baş köşedeki yerini televizyon almaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() -VELİLER DE UYGULAMADAN MEMNUN- Öğrenci velilerinden Canan Koçan, okulun başlattığı projenin çok olumlu olduğunu ifade ederek, ''vaktimizi daha yapıcı ve olumlu düşüncelerle ve işlerle değerlendiriyoruz'' diye konuştu ![]() Numan Toprak da, ''TV izleme alışkanlığını en aza indirmek için gösterilen gayretin okuldaki eğitim kadar önemli olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() ![]()
|