03-24-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ballı Çörek
Malzemeler,
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket margarin
1 çay bardağı şeker
1 paket gurme vanilin
1 paket kuru maya (küçük pakette olan)
Tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı,
- Derin bir kaba tüm malzemeleri alıp kaşık yardımıyla karıştırın
- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin
- Hamuru 1-2 saat mayalanması için dinlendirin
- Dinlenen hamuru bir kez daha yoğurun
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın
- Her birinin içine 1 yemek kaşığı kadar bal koyup top halinde elinizle yuvarlayın
- Elde ettiğimiz topları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- Piştikten sonra artık servis tabağına alıp misafilerinize bal şelalerini sunabilirsiniz
|
|
|