Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
psikolojik, teröre, yardım

Teröre psikolojik yardım

Eski 03-21-2009   #1
delishhhh

Teröre psikolojik yardım

Terörizmin amacı, toplumda güvensizlik, korku, panik ve dehşet oluşturmaktır Terör sonucunda kişiler hayatta kalabilmek için korku ve sakınma tepkisi geliştirirler Yaşanmış bir terör olayının ardından yaşana kaygı, korku, endişe kısa bir sürede büyür ve pek çok insanı etkiler Terör insanlarda korku, belirsizlik ve çaresizlik duygularını oluşturur
Terör olaylarına doğrudan veya dolaylı olarak tanık olan her bireyde anksiyete ve stres tepkileri ortaya çıkar Terör olayı ile direk karşı karşıya gelen insanlar kadar TV’den bu olayları seyredenlerde etkilenebilir Korku, öfke, suçluluk, kaygı, umutsuzluk duyguları hissedebiliriz Bunların sonucunda kimseye güvenmeyen, herkesi suçlu gibi gören bir tutum geliştirebiliriz Kişi yaşadığı olayı tekrar canlı gibi defalarca yaşayabilir O olayı hatırlatan en ufak bir şey bizi yeniden o ana götürebilir Zihnimiz hep o olayla meşgul olduğundan dikkatimizi yoğunlaştırmakta zorluk yaşayabiliriz Öncelikle bedensel tepkiler ortaya çıkar Uykusuzluk, çok uyuma, kabuslar, iştahsızlık gibi Huzursuzluk, güvensizlik, reddedilmişlik hissi, suçluluk duyguları, her şeyi kontrol altında tutma isteği, çevremize ve olaylara karşı duyarsızlaşma, içine kapanma davranışları ortaya çıkabilir Çoğumuz bu tepkilerden kısa sürede ve büyük oranda kurtulabiliriz
Terörün yıkıcı etkilerinden kurtulabilmek için yapılması gerekenler:
1 Olumlu düşünmeye çalışın
2 Kendinize zaman tanıyın
3 Duygularınızda iniş çıkışların olmasını doğal karşılayın
4 Olayları yaşayan kişilerle duygularınızı paylaşın
5 Gündelik işlerinizi sürdürün
6 Medyada olayın tekrar tekrar gösterilmesini izlememeye çalışın
7 Sıkıntılarınız devam ediyorsa bir psikologdan yardım isteyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com