![]() |
Tarihi Felaketler |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Tarihi FelaketlerAçtım tarih okuyorum, olmuş bunca olay,Sebepsiz bir felaket gelmemiş kolay kolay ![]() Yetmiyor ki felaketleri okuyup geçmek,İbret almak için emek de harcamak gerek ![]() Sizler de inceleyin benim bulduklarımı,İşte ipuçları, beraberce bakalım mı? Azmıştı Nuh kavmi, fakire çok zulmederdi,Güçlüler zenginler, zayıfı çiğner giderdi ![]() Ekabir çok güvenirdi servet ve soyuna,Dayanamadılar azgın tufanın suyuna ![]() Ad Kavmi, Şeddat, İrem bahçelerinde azdı,Güçsüzlere karşı zulüm hiç eksik olmazdı ![]() Bayındır kentlerinde çiğnenirdi hukuk hak,Sert rüzgarlar, korkunç çığlıklarla etti helak ![]() Semud’un güçlü zalimleri kurmuştu çete,Halk mahkumdu baskıya, soyguna, sefalete… Zalimler zayıflara aldırmazdı hiç nefes,Hepsini çıldırtarak mahvetti korkunç bir ses ![]() Nemrut’un korkusu da doğmamış bebeklerdi,Kadınları fişler, bebekleri katlederdi ![]() Sürüyle gelmişti zalimlere sivrisinek,İntikamını aldı katledilen her bebek ![]() Bakıyorsun Sodom kavmi, çoğu cinsi sapık;Artık meşru sayılmıştı her türlü sapıklık ![]() Bir gece kustu Sodom ve Gomorede dağlar,Lavlar altında bu gün hala iskeletler var ![]() Medyen’li zalimlerin işi hep hile, şantaj,Halk sefildi, silahı olandaydı avantaj ![]() Korkunç deprem ve kızgın lavlar bastı her yeri,Yere geçti zorbalarla, haram servetleri ![]() Halkı köle yapıp sömürdü azgın Firavun,Yanıbaşında da, servet istifçisisi Karun ![]() Ordusuyla beraber sonu oldu felaket,Diktiği kazıklar(*) günümüze kaldı ibret ![]() Heykele tapmada ileri gitti Samiri,Hastalıktan mahvoldu şirkçilerin her biri ![]() Süper güç Calut, müminleri böldü ikiye Cihad Emiri Talut’un askeri çok az diye, Çok mümin cihadı terk etti su içmek için,Dediler ki; “süper güçle savaşılmaz kaçın!” İhanetçiler helak oldu, türlü şekilde,Cihad edenler destan yazdı, o günkü dilde ![]() İnananlara zulmetti Uhdud zorbaları,Hep sırtlarındadır günah dolu torbaları ![]() Pompei halkı ahlaken bozuk bir toplumdu,En adi sapıklıklar herkes için malumdu ![]() Vezüv birgün kükredi, lav kapladı her yeri,Taşlaştı da ibret kaldı, tüm rezaletleri ![]() Sebeliler hep fakirin hakkını yediler,“Bu zenginlikler bizim, fakir de kim?” dediler ![]() Bağ ve bahçeleri korkunç sele oldu teslim,Mamur kentleri hep parça parça, dilim dilim ![]() Bak tarihe; insanlar azınca bir felaket Gelmiş, böylece temizlenmiş her bir rezalet ![]() Lakin düşünmemiz gereken önemli husus,Felaketler bazı özel sebeplere mahsus ![]() Günümüzde her sebebin aynı anda tümü,Her yerde mevcut, nereye çevirsem yüzümü ![]() Rahat yatamıyorum, uykum kaçıyor benim,Helakimiz mi çok yakın ben mi tedirginim?
![]() |
|