![]() |
Sen İstanbul Olsaydın |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sen İstanbul Olsaydın![]() Sen İstanbul olsaydın;
Ben, sende konacak bir dal bulamayan martı gibi çığlık çığlığa atardım kendimi denizlere! Sen İstanbul olsaydın ![]() ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın, aşka doğru ![]() ![]() ![]() Bürünüp sevda rengine, dursaydın gurubun önünde akşam vakitlerinde ![]() Ve ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşseydim ufkuna, kan-revan içinde! ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın ve sorsaydın halimi kanatsız güvercinlere! Sen İstanbul olsaydın; Ve zindânım olsaydın! ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın; Saçların, Ekim’in yirmialtısındaki çınar yaprakları tonunda ![]() ![]() ![]() Ve sen İstanbul olsaydın; Bir pembe ibrişim gibi akardın gönlüme doğru ![]() Değil mi? ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın; Henüz gözden deryalar, güllerden kan damlamadan! ![]() ![]() Ve bilip dağlardan kalyonlar geçireceğimi; önüme surlar dikmeden ve yoluma zincirler çekmeden ![]() ![]() ![]() O ilk ![]() ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın? ![]() ![]() Sen İstanbul olsaydın; Bir beyaz güvercinin, şahbazdan korkuşu gibi ürkerdin benden ![]() ![]() ![]() Sen, İstanbul olsaydın ![]() ![]() ![]() Ama sorsaydın halimi de, kanatsız güvercinlerden! Sen İstanbul olsaydın; Ve zindânım olsaydın! ![]() ![]()
![]() |
|