![]() |
Zahmet Buyurdunuz Ya Resulallah! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Zahmet Buyurdunuz Ya Resulallah!Gelibolu kara savaşlarının başladığı ilk günlerde yarımadanın güneyinde ileri hatlarda bulunan 26 ![]() ![]() 27 Nisan’da Morto Koyu civarından Fransız birlikleri Kerevizdere’ye doğru taarruza geçmişlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** 11 Temmuz günü de şiddetli siper çatışmaları yaşanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O an birden silkindi ve gözleriyle ufku takip etmeye koyuldu ![]() -Beni ayağa kaldırınız! Dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Niçin zahmet buyurdunuz ya Resulallah! ![]() ![]() Ruhunu teslim ettiğinde, nur yüzünde ince bir huzur çiçeklendi ![]() ![]() ![]() ![]() *** Osmanlı’nın en talihsiz padişahlarından olan Sultan Vahdettin, büyük sıkıntı ve zorluklar içerisinde geçen acı kader çizgisinin âdeta finalini yaparak ömrünü tamamladığı İtalya’nın San Remo şehrinde, özellikle de tarihçilere hitap eden şu hazin vasiyette bulunmuştur:
-Ben, hanedan-ı Âli Osman’ı ve kendimi tarihe terk eyledim! Elbette namuslu tarihşinaslar (tarih sevenler) çıkacak ve kendilerini hiçbir vesaikten (belgeden) mahrum etmediğimi görerek hakkımda hükme varacaklardır ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Zahmet Buyurdunuz Ya Resulallah! |
![]() |
![]() |
#2 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Zahmet Buyurdunuz Ya Resulallah!Ne yazacağımı bilemiyorum sevgili Gökkuşağı paylaşım için teşekkür ederim ![]() Ne güzel şahadet ![]() ![]() ![]()
|