Ya RABB! Sen HAKK'sn.. |
|
|
#1 |
|
meLankoLik_asaLet
|
Ya RABB! Sen HAKK'sn..![]() Hiç değeri yokmuş meğer; sensizliğin yarısında ![]() İçimdeki ben’in temizlenmişliğiyle bir parça sundum hayata![]() Yanan ateşin adını bilmiyorum![]() Korkularım kırılmışlıklarımdan yana![]() Sen’den gayrisinden kaçıp acziyetimle sığınışım Sana![]() Bilinmeyenelerin ardında saklanmış sözsüz İlahilerin İlhamı sende Hayatın koyduğu kurallarda Aşk ‘ın ‘Mıh’’ gibi yazılır doğaya![]() Ruhani miracımda sualime icabet sende![]() Beni yeniden diriltmek sende![]() Arş’a Sema’ya sığmayan Sen![]() Sığdırdın Kendini Yüreğime![]() ![]() Çakıl taşları kadar kuru ve sevimsizim ![]() Sana acıkan yüreğimle tahakküm altında bir bakış götürür beni bilinmezliklere![]() Soğuk kış gecelerinin zemheri ayazında tefekkürüm sana![]() Yenik düşmek yok yenilmelerde![]() Çığlık çığlığa hiç el üstünde tutulmayan dualarım sana![]() Bomboş avuçlarımın ‘amin’ lerinde ‘lebbeyk’lerini duyuyorum![]() Duyuyorum ki amin diyorum![]() ‘’Habibim ‘’dediğin Sultanım![]() Onsuzluğun figanı içimde gark etmiş![]() Nemini taşıyan rutubetli rüzgar ezeli hiddet gibi![]() Şehit azmi taşıyan yüreğimde daimi fırtına gürültüleri durmadı Öyle soğudum ki Sultanımın olmadığı hayattan, Kutbu Şimali daha sıcaktır![]() O fırtınalar ki benim sevdamı götürürler O’na![]() Gönlüme ferman dinletemedim![]() Korku taşıdım zaman zaman ama adına leke sürmek istemediğim umutlarım var benim![]() Yarım kalan şiiri tamamlayamadım havf ve reca arasında![]() İncitmek istemezdim sevdamı![]() ![]() Ellerim kapatamadı yağmurun güzelliğini; ben ellerimi kapatamadım ![]() Koskoca bir ordu zannederken kendimi yenildim bir bıçak ucuna![]() Ağzımı açamadım yüreğim serinlerken yalvarışlarımda![]() Mahremleşen sevdamla Sana geldim![]() Masiva’dan kaçıp Aşk’ına geldim![]() Kim bilir bu kaçıncı gelişim![]() Kaçıncı haykırışım![]() Kaçıncı sessiz nidalarım![]() Kaçıncı zulada sessiz pusuya düşüşüm![]() Kaçıncı ‘AF’ Ya Rabb deyişim![]() Ya Rabb’im hepsi Sana![]() Sana olan sevdama Sensizliğin yarısında o iltifatlı sözler kafi gelmez seni anlatmaya![]() Dağları deviren seller içinde sürüklenirken yıkıldım o dağlarla beraber![]() Çatıları eskimiş harabe evlerden farkım kalmadı![]() Umud’um Sana![]() Kork’um Sana![]() Yalvarış’ım Sana![]() ![]() Dua’larım Sana![]() Yarım kalmış arzularımla, nasıl olurum Aşk’ının olmadığı yarınlarda![]() ![]() Sadakatin yakıştığı insanda görse de ikrah; yardımcısıdır Allah ![]() Göğsümü çatlatırken belirli-belirsizliklerde bir yolda Sultan’ıma![]() Ögsüz kalmışım sevdasıyla![]() Kucaksız çocuklarında eski ihtişamı kalmamış![]() Gün yanığı yüzlerde Efendim sav ‘iz ahenkler yok![]() Bir başka akşamın bir başka aşina simalarında tarifi yapılmaz Hilye-i Şerifi çizdim yüreğime![]() Elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibiyim![]() Avazım çıktığı kadar bağırıyorum![]() Her düştüğümde ayağa kalkamıyorum![]() ‘Ey iman edenler; Sadıklarla beraber olun ‘diyorsun![]() Ben kendime sadık kalamıyorum![]() Kimsesiz kimliksiz yaşlanıyorum![]() Sevmeyi bilmeyenlerin yerine sevmeyi öğrettin![]() Buram buram hasretle dolu katmer katmer açmak isteyen güller![]() Tomurcuk halinde Onlar bile Efendim sav siz açmak istemiyor![]() Ardından yine onsuz bir günde ay kahkahalar atıyor, acıyor halime Bir muammadır alemin, bir kaostur vuslata ulaşmak isteyişim![]() Gecenin aya küstüğü yanlızlığım da uğurladım bin bir çileyle baktığım göz nurumu![]() Umudumu![]() Suskun dillerin söyleyemediklerini anlatan elleri dinliyorum![]() Heykeltraşın yaptığı suskun eser gibi![]() Bekleyicisi bekleyeni vardır suskun dillerin söyleyemediklerini![]() Bekçisidir ağır yumruğun boğazıma tıkadığı birşeylerin![]() Gönül bir yerlerde unutur kendini Ama Sen’i unutmaz![]() Resul’unu unutmaz![]() Sadıkları unutmaz![]() ![]() Bedeli bilinmeyen hırsızlıkla çalıyor zaman; el değmememiş gecenin en tenha kısmından, Sana olan tefekkürümü ![]() Bir ucunda Ben’imin gittiği yolları başa getirdim![]() Eskiyen bir baharda , geçmişim Semadaki huzurunu yaşıyor![]() Sana kul olmanın hamd’ini, Resul’üne Ümmet olmanın Salavatını cekıyor geçmişim![]() Yalan dolu dünyanın doğrusu olmak varmış![]() ‘Andolsun ki size öyle bir peygamber geldi ki, siz sıkıntıya düştüğünüzde o daha çok sıkılır ‘ ayetinde Sana Hamdler azdır![]() ‘’Ben kabrimde bile Ümmetim diyeceğim’ diye bizi düşünen Sultana Salat-ü selamlar azdır![]() ![]() Rehaklarımı sana sundum ![]() Rehaları senden istedim![]() Bin kez kovsan da kapından diz çöküp yine Sana geldim![]() Tarfetül aynda Sana sığındım nefsimden![]() Havf ve reca arasında buldum ‘kişi sevdiği ile beraberdir’ dediğini![]() Ya Rabb’im bütün iyiliklerimi yönet![]() Rızana uygun isteklerimi kabul et![]() Kur’an’la içimi nurlandır![]() Sana karşı şirk ve isyanda beni engelle![]() Ya Rabb’im Seni anlatmaya yetmez kelimeler![]() Kıfayetsiz kalır![]() Bir alışkanlık değil Aşk’ınlıktır![]() Elestü Bi Rabbük’üm diye sorduğun da sözümüzdür ‘Bela’![]() Bir Sakinin elinden içilmiş Sarabındır meyhanesi Arş’tan yüce Bir olana ulaşmanın tek koşulu Aşk’ındır Aşk dini bütün dinlerden ayrıdır Aşıkların şeriatı da mezhebi de Allah ‘tır![]() diye söyleyen Mevlana’nın diliyle ‘Gök Aşık olmasaydı göğsüde pak olmazdı, Güneş aşık olmasaydı parıldayan ışığı olmazdı’![]() Dilimde ne varsa elimde geldim Yüreğimin en Aziz Misafiri Sen’sin Can’dan ümidimi kestim Canan’a ereyim![]() ![]() Ya Rabb Aşk’ına emanet ederken kendimi; Sen billurlaşan Hakikatsin ![]() Konulmuş olan her hükümde Sen varsın![]() ![]() Ya Rabb Sen HAKK ‘sın ![]() Alıntı
|
|
|
|