![]() |
Farkları Farklı Sevmek Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Farkları Farklı Sevmek ÜzerineGeçen yaz,tahta bir iskeleden bacaklarımı denize doğru sarkıtmış, dalgacıkların ayaklarımı gıdıklamasına keyiflenirken oldukça yakınımdan geçen bir geminin oluşturduğu kocaman dalgalar üzerime çullandı ![]() ![]() ![]() Ben toparlanıp dalga mesafesinden kaçana kadar, birbiri ardına gelen üç dalga ile sırılsıklam oldum ![]() ![]() ![]() Yalnız olmadığımı düşündüm o an ![]() ![]() ![]() En yalnız zamanıma deniz eşlik ediyordu ![]() Ve her varlığın sevme-sarılma biçiminin farklı olduğunu düşündüm ![]() ![]() ![]() Deniz ve yağmur severken ıslatır, güneş ısıtır-bunaltırdı: Bu kötü niyetli olduklarını göstermezdi ![]() ![]() Bunu öğrenene kadar insan belli bir yaşa geliyor ![]() ![]() Delice belki, ama keşke Can Yücel’in dediği gibi, hayata tersinden başlayabilseydik ![]() - “Şüphesiz ki yaşamı tersten yaşamak daha güzel Hatta mükemmel olurdu ![]() Nasıl mı? Camide uyanıyorsunuz ![]() Herkes karşınızda saf durmuş, İyiliğinize dua ediyor ve tüm haklar helal edilmiş vaziyette ![]() Tabuttan doğruluyorsunuz, yaşlı, olgun ve ağırbaşlı olarak ![]() Herkes etrafınızda, büyük bir itibar, iltifatlar, çocuklar, torunlar hepsi hazır ![]() Arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz ![]() ![]() ![]() - Hatırlıyor musunuz acaba, yıllar önce bir hikâye yayınlamıştım ![]() Hani gençliğe acemi adımlar atmak üzere olan bir çocuk, günlerden bir gün babasıyla birlikte dağlara çıkmıştı ![]() ![]() ![]() Yürürken ayağı kaydı, az daha uçurumdan yuvarlanıyordu ![]() “Eyvaaah! ![]() ![]() Karşı dağlardan aynı ses geldi: “Eyvaaah!” Önce duyduğu sesin babasından geldiğini, kendisiyle dalga geçtiğini sandı ![]() ![]() ![]() Bunu anlayabilmek için tekrar bağırdı: “Heeey! ![]() ![]() ![]() Anında karşılık geldi: “Heeey! ![]() Çocuk ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyordu ![]() “Sen de kimsin?” diye sordu ![]() Karşı taraftan aynı soru geldi: “Sen de kimsin?” “Korkağın birisiiin! ![]() ![]() ![]() ![]() “Korkağın birisiiin” cevabını almakta gecikmedi ![]() “Aptalsııın! ![]() ![]() Aynı şey: “Aptalsııın!” “Delisiiin! ![]() ![]() Yine aynı karşılık: “Delisiiin!” Merakla babasına dönüp sordu: “Bu nedir baba?” “Hayatın sesidir oğlum” dedi babası, “Dinle ve öğren ![]() Avuçlarını boru gibi yaparak karşı dağlara doğru bağırdı: “Seni seviyoruuum! ![]() ![]() Karşılık gecikmeden geldi: “Seni seviyoruuum!” Çocuğun babası tekrar bağırdı: “Sen harikasııın! ![]() ![]() Ses aynen geri döndü: “Sen harikasııın!” “Çok güzelsiiin! ![]() ![]() ![]() Hemen karşılık: “Çok güzelsiiin!” Sonra baba oğluna döndü: “Oğlum” dedi, “Herkes buna ‘yankı’ diyor, ama aslında bu hayatın ve umudun sesidir ![]() ![]() Çocuk, hayata hangi sesi verirse, hayattan o karşılığı alacağını o gün öğrendi ![]() Sanırım aynı kural bakma ve görmeyle ilgili olarak da işliyor: Hayata hangi gözle bakarsanız, hayatı o gözle görürsünüz ![]() Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
|