![]() |
Ev Yapımı Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ev Yapımı DondurmaEv yapımı dondurma Sıcak havalarda dondurma ile serinlemek ayrı bir keyif veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilyalı dondurma KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı vanilya 4 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 200 gr süt kreması Hazırlanışı: * 2 bardak sütü çelik tencereye alın ![]() ![]() ![]() * Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün ![]() ![]() * Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın ![]() ![]() ![]() * Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın ![]() ![]() * 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın ![]() ![]() ![]() * Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin ![]() Dondurma çeşitleri Dondurmayı her çeşit meyve, kuru yemiş ve fıstık ile hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Fındıklı dondurma 3 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık ve 2 çorba kaşığı süt kremasını mikserle çırpın, krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya ekleyin ![]() Kahveli dondurma Birkaç çorba kaşığı neskafeyi ılık suda eritip krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya ilave edip iyice karıştırın ![]() Çikolatalı dondurma 2-3 çorba kaşığı kakaoyu topaklanmaması için tel süzgeçten eleyerek sıcak kremaya ekleyin ve iyice karıştırın ![]() Şık bir sunum için Dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp hafifçe yumuşamasını bekleyin ![]() Dondurma kaşığını soğuk suya batırıp çıkarın ve dondurmayı kuplara paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ev Yapımı Dondurma |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Ev Yapımı DondurmaEv Yapımı Dondurma Hazırlanışı sadece 10 dakika sürüyor ![]() Malzemeler, 1 poşet toz krem şanti 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı labne peynir 1 yemek kaşığı süzme bal 1 kâse çilek Hazırlanışı, Çilekleri bol suyla yıkayıp süzün ![]() Orta büyüklükte doğrayın ![]() Derin bir kâseye krem şanti ve sütü alın ![]() Mikserle 2 dakika düşük devirde karıştırın ![]() Yüksek devirde kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin ![]() Süzme bal ve labne peyniri ilave edip 1 dakika karıştırın ![]() Doğranmış çilekleri karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın ![]() Orta derinlikte bir kabın tabanını streç filmle kaplayın ![]() Krem şantili karışımı kaba boşaltıp üzerini bıçakla düzeltin ![]() Derin dondurucuda 1 gece bekletin ![]() Servis yaparken hafif ıslatılmış kaşıkla parçalar alıp külah ya da kâsede sunun ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|