![]() |
Portakal Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Portakal ReçeliPortakal reçeli Malzemeler: 1 kg portakal 2 kg tozşeker 4 su bardağı su 2 limon tuzu Hazırlanışı: *Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın içinde 4 saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Portakal Reçeli |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Portakal ReçeliMALZEMELER: 1 kilo kalın kabuklu portakal, 1,5 su bardağı toz şeker, 3 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu ![]() YAPILIŞI: Portakalların kabukları hafifçe kazınır ![]() ![]() • Haşlanan portakallar kevgire alınıp, süzülür ![]() • Portakallar soğuyunca, küçük parçalar halinde doğranır ![]() • Başka bir kapta, şeker ile su kaynatılarak “şurup” yapılır ![]() • “Şurup” içine doğranmış portakallar konulur ![]() • Şurup koyulaştığı zaman limon suyu konur ![]() • Birkaç taşım kaynatılarak ateşten alınır ![]() • Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|