Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, içmek

Çok Veya Az Su İçmek!

Eski 03-14-2009   #1
yesimciwciw
Icon4

Çok Veya Az Su İçmek!

İran depreminde, 57 yaşında bir insan enkazlar altında sıkışıp kalmış 13 gün sonra canlı olarak çıkarılmış sıkıştığı yerden Yanında bulunan sudan içerek hayatta kaldığı tahmin ediliyor Bu gibi zor durumlarda su hayat kurtarabiliyor

Bir insan normalde, en fazla 4 gün susuz kaldığında ölebiliyor
Az su içildiğinde kan kalınlaşıyor, sindirim sisteminin çalışması yavaşlıyor Bedende oluşan toksinlerin atılması gibi bir çok dengesizlikler oluşuyor

Vücut meatabolizmasının (TDK, "is biy Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü") sağlıklı çalışabilmesi için su ihtiyacı gün içinde dengeli biçimde abartılmadan giderilmesi gerekiyor

Fazla su içilmesi de aynı şekilde vücut mekanizması için zararlı olabiliyor Böbreklerin aşırı çalışmasına neden olurken tuz oranında dengesizlikler gibi bir çok nedenler ortaya çıkıyor

Aynı gün aynı miktarda suyun atılması için günde ortalama 1,5 - 2,5 litre su sağlıklı organ fonksiyonları için gerekli
Her insanın yaş ve vücut ağırlığına göre farklı su ihtiyacı var Sebze ve meyveler de su içeriyor hatta bir çoğunda su miktarı %90 cıvarında olduğu dikkate alınırsa relatif günlük su ihtiyacımızın ne kadar olduğunu ona göre tahmin etmek mümkün

Bedenimizi hoyratça kullanmamalıyız Biraz bilinçli ve duyarlı olduğumuzda onların minik sinyallerinden çok veya az su içtiğimiz uyarısını alırız

Vücudun 3/2 si su Ağırlına göre su ihtiyacı

Beynin %75'i su Beyin fonksiyonu için su hayati önem taşıyor olsa da çok fazlası zararlı olabiliyor

Kanın takriben %80’i su Bir dakikada, 5 litre kan damarlara pompalanıyor

Tende bulunan su molekülleri ter hücrelerine giderek vücut ısısını dengede tutuyor Özellike sıcak havalarda ve spor çalışmalarında bedenin fazla su kaybedeceği dikkate alınmalıdır Azalan su telafi edilerek metabolizmanın sağlıklı işlevine destek verilmelidir

İçilen suyun bir miktarı yemek borusundan geçerken mukoza/sümükdoku tarafında bir miktarı emiliyor

Hani çok susayınca: „Ay dilim damağım kurudu“ derken kendimizi pek iyi hissetmeyiz acilen bir yudum da olsa su içme ihtiyacı hissederiz Suyun hayati önem taşıdığını, bazı rahatsılıkların susuzluktan kaynaklandığını, vücudun susuz bırakılmaması gerektiğini, benim gibi bir çok insan pek önemser; fakat susamadığı için su içmek aklına gelmeyebilir

Çarşıda pazarda nerede olursak olalım yanımızda küçük de olsa özellike sıcak havalarda bir şişe su bulundurursak su içmeyi unutmayız

Su akciğerlerin fonksiyonu için de çok önemli Rahat nefes almamızı sağlıyor Nefes alıp verirken bir miktar su buharlaşarak nefesle dışarı çıktığı için su takviyesi gerekiyor

Ben yatağımın yanında bir şişe su bulundururum Sabahları kalktığımda bir kaç yudum içerim Çünkü uyku esnasında nemlenen veya terleyen bedenden ve nefes verirken su kaybediyor Sabahları aç karnına bir kaç yudum su içilmesi bağırsakların rahat çalışmasını sağlıyor

Yemek arası su içmek gerekiyor ancak su çözgen bir madde Mide asitini seyreltiyor, inceltiyor Hazımsızlığa neden olmaması için yemek arası bir-iki bardaktan fazla su içilmemesi öneriliyor uzmanlar tarafından

Su, ince bağırsaklarda tuz, hormon, protein, vitamin, şeker gibi hücreleri ayırıyor

Ortalama yaşam sürecinde 65 bin litre su kullanıyor insan vücudu 30 ton yiyecek, 8 metre uzunluğunda bağırsaklarda sindirme işlevi için sürekli çalışıyor ancak su ihtiyacını aşırıya kaçmadan karşılamak gerekiyor

Vücuttan atılacak suyun büyük miktarı böbreklere gidiyor ve oradan 180 litre kan filtrelenerek toksinlerden arındırılıyor

Organlarımız suyu, gereği ve yeteri kadar kullandıktan sonra idrar yolu ile son durağı idrar kesesine ulaşıyor, bedeninimizden atılması için

Bizden habersiz harıl harıl çalışan bu sihiri ve hala tam olarak keşvedilememiş insan beyni ve vücuduna karşı birazcık olsun saygılı ve duyarlı olmak gerekiyorken; onları ne fazla suyla boğmak, ne de susuz bırakmamak gerekiyor

Akıllı vücut mekanizması dışardan destek almadan hastalıkların %90 ından fazlasını kendisi önlüyor ve tedavi ediyor olsa da sağlıklı yaşam için her konuda olduğu gibi bedenimiz, sağlığımız konusunda da bilinçli olmak zorunluğu doğuyor

Ben her bilim araştırma sonuçlarına yüzde yüz inanmıyorum Bilim ve ilimle uğraşan insanların da hatalar yapabiliyorlar Sonuçta onlarda insan Yıllar önce yapılan araştırmalardan alınan sonuçlar günümüze kadar biriken deneyim ve bilgilerle karşılaştırılıp araştırıldığında, önceki hatalarını görüp itiraf edebiliyorlar

Bilim araştırmaları yapan insanların öneri ve bilgilerini göreceli dikkate alıyor kendi bilgilerimi, bedenimin ve içimin sesine ve durumuna göre sentezleyip kendi kararımı uyguluyorum Bizde bir deyim vardır:" Her koyun kendi bacağından asılır" Bu bağlamda her birey her konuda yaptıkları ve yaşadıklarından kendi bilgi ve kendi iradesinin gücü nispetinde, sorumlu olduğunu bilmelidir diye düşünüyorum

Göreceli de olsa beynimize ve bedenimize gereken ihtimamı göstermeliyiz

Hep sağlıklı ve mutlu kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Çok Veya Az Su İçmek!

Eski 03-14-2009   #2
Şengül Şirin

Çok güzel bir paylaşımemeğine sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-14-2009   #3
yesimciwciw

Rica ederim:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com