09-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seçim Aydın, Küresel İsınmanın Zararlarına Dikkat Çekti
TÜROFED ikinci Başkanı ve ATİD Başkanı Seçim Aydın, küresel ısınmanın turizm sektörünü tehdit ettiğini belirterek, Ege ve Akdeniz’in dışında diğer 5 bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi
40-45 derecelere varan sıcaklıkların yaşandığı dönemlerde ve sadece deniz-kum-güneş üçlemesini içeren bir turizm olamayacağını söyleyen TÜROFED İkinci Başkanı ve ATİD Başkanı Seçim Aydın, “Bu denli yüksek sıcaklıklarda o bölgelere seyahat edecek olan insanların yaptıkları tatil veya turizm seyahati değil, otelden dışarı adım atamayacak derecede otele sığınmak olacaktır ” dedi![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
“Bu nedenle alternatif tatil yöreleri ve potansiyellerini harekete geçirmemiz lazımdır Sadece Ege ve Akdeniz bölgesini değil, diğer beş bölgemizdeki doğal ve kültürel imkanları harekete geçirerek, Türkiye’ye özgü alternatif modeller ortaya koymalıyız” diyen Seçim Aydın; turizmcilerin geleceğe yönelik öngörülerini sağlam tutmaları gerektiğini belirterek, geleceği öngöremeyen bir sektörün, gelecekte karşılaşacağı muhtemel sorunlara karşı da hazırlıksız yakalanacağını, bu nedenle geleceğin bugünden planlanması gerektiğini söyledi Seçim Aydın’a göre, “Mayının üstüne basmadan gereken önlemleri almalıyız ”
|
|
|