![]() |
Uçmak Ya Da Uçmamak Elinizde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uçmak Ya Da Uçmamak ElinizdeAdrenalin bağımlılarının en önemli tutkularından olan yamaç paraşütü artık ulaşılmaz değil ![]() ![]() ![]() Doğayla buluşmanın en iyi yollarından biri de yamaç paraşütü ![]() ![]() Fotoğraf için ideal Yamaç paraşütü için Ölüdeniz'e giden uçuş meraklıları 45 dakikalık bir orman yolundan pistlere ulaştırılıyor ![]() ![]() 30-45 dakika süren uçuş sırasında uçuş yapmak isteyen kişi önde, pilot ise arkada oturuyor ![]() ![]() Uçuş sırasında bütün Ölüdeniz sahili, Fethiye ve adaları, Kayaköy, Kelebekler Vadisi ve hatta hava açık olduğunda Rodos Adası net olarak görülebiliyor ![]() Kendi kanatlarıyla uçmak isteyenlere "Bu yetmez, ben kendi kanatlarımla uçmak isterim" diyorsanız, mutlaka basit tekniklerden başlayarak eğitim almanız gerekiyor ![]() ![]() 1995'ten beri 500'den fazla pilot yetiştiren ve 2000'den bu yana Amerikan Yamaç Paraşütü Birliği (USHGA) üyesi olan İkarus, yetiştirdiği pilotlara USHGA onaylı ve tüm dünyada geçerli yamaç paraşütü sertifikası veriyor ![]() P1 Eğitimi: İkarus'un yamaç paraşütü eğitiminin ilk iki günü Pamukkale eğitim bölgesinde yapılıyor ![]() ![]() ![]() P1 başlangıç seviyesinde pilot adayları ilk gün yer çalışması yapıyor ![]() ![]() ![]() P2 Ground Eğitimi: P1 eğitimini bitiren pilot adayları yine Pamukkale'de yapılan çalışmalarda ilk gün yaklaşık 70 metre yükseklikteki tepede eğitmenin verdiği telsiz komutlarıyla uçmaya başıyor ![]() ![]() Eğitimin sonuna doğru görevlerini tamamlayan pilot adayı telsiz komutlarına ihtiyaç duymadan, eğitmen gözetiminde, eğitim tepesinde, belirli limitler dahilinde kendi başına uçabilecek duruma geliyor ![]() P2 İrtifa Eğitimi: P2 Pilot eğitiminin ikinci aşaması olan P2 irtifa programı Fethiye'de gerçekleşiyor ![]() ![]() Bin 700 metrelik Ölüdeniz uçuş bölgesinde minimum iki uçuş yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İleri yamaç paraşütü teknikleri Ayrıca P1 ve P2 pilot eğitimlerini başarıyla tamamlamış pilotlar klinik programlar ile uçuş yeteneklerini artırabiliyor ![]() ![]() İkinci aşama, havada karşılaşılabilecek her türlü duruma karşı alınabilecek tedbirleri kapsıyor ![]() ![]() Adaylar, ileri termik uçuş eğitimi ve termikten termiğe atlayarak olabilecek en uzun mesafe uçuş tekniklerini öğrenerek eğitimi tamamlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|