Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceza, fazla, gösteren, otellere, yıldızını

Yıldızını Fazla Gösteren Otellere Ceza

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yıldızını Fazla Gösteren Otellere Ceza

Son zamanlarda, internet ve turizm kataloglarında yanıltıcı reklam yapan turistik tesislere ilişkin şikayetlerin artması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti

Bakanlık, yıldız sayısını fazla gösteren, hizmet kalitesi yıldız sayısına uymayan otellere savaş açtı

Müfettişler otel denetimlerini hızlandırırken, bakanlık hazırladığı genelge ile otelleri, durumlarını düzeltmeleri konusunda uyardı Özellikle, yanıltıcı reklam yapan otellere; uyarı, para cezası ve tesis belgesinin iptal edilmesi gibi cezalar verilebilecek Bakanlık genelgesinde, elektronik ortamda rezervasyon yapılan internet sitelerinde ve kataloglarda bakanlıktan belgeli bazı tesislerin esas tür ve sınıflarından farklı tanıtım yaptığı belirtildi Gerçeğe aykırı yanıltıcı tanıtım yapılarak hem tüketicinin kandırıldığına hem de haksız rekabet oluşturulduğuna vurgu yapıldı Yanıltıcı tanıtım ve reklam yapmanın suç olarak belirlendiği ve karşılığında çeşitli cezaların öngörüldüğü hatırlatıldı Seyahat acentelerine ve müşterilere de uyarıda bulunarak, yanıltıcı yönde tanıtım yapan tesislerin kendilerine bildirilmesi istendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com