Yıldızını Fazla Gösteren Otellere Ceza |
09-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldızını Fazla Gösteren Otellere CezaSon zamanlarda, internet ve turizm kataloglarında yanıltıcı reklam yapan turistik tesislere ilişkin şikayetlerin artması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti Bakanlık, yıldız sayısını fazla gösteren, hizmet kalitesi yıldız sayısına uymayan otellere savaş açtı Müfettişler otel denetimlerini hızlandırırken, bakanlık hazırladığı genelge ile otelleri, durumlarını düzeltmeleri konusunda uyardı Özellikle, yanıltıcı reklam yapan otellere; uyarı, para cezası ve tesis belgesinin iptal edilmesi gibi cezalar verilebilecek Bakanlık genelgesinde, elektronik ortamda rezervasyon yapılan internet sitelerinde ve kataloglarda bakanlıktan belgeli bazı tesislerin esas tür ve sınıflarından farklı tanıtım yaptığı belirtildi Gerçeğe aykırı yanıltıcı tanıtım yapılarak hem tüketicinin kandırıldığına hem de haksız rekabet oluşturulduğuna vurgu yapıldı Yanıltıcı tanıtım ve reklam yapmanın suç olarak belirlendiği ve karşılığında çeşitli cezaların öngörüldüğü hatırlatıldı Seyahat acentelerine ve müşterilere de uyarıda bulunarak, yanıltıcı yönde tanıtım yapan tesislerin kendilerine bildirilmesi istendi |
|