Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akif, anma, ersoya, mehmet, töreni

Mehmet Akif Ersoy'a Anma Töreni

Eski 03-12-2009   #1
Berna
Icon47

Mehmet Akif Ersoy'a Anma Töreni

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen törenle anıldı

Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen etkinliğe, MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile bakanlık bürokratları katıldı
Programın açılışında konuşan Özgül, Mehmet Akif Ersoy'un
''milletin bağrına bastığı, sıkıntılı dönemlerde istiklal mücadelesinin kazanılması için gayret gösteren büyük bir insan ve şair'' olduğunu söyledi

Özgül, İstiklal Marşı'nın zor şartlarda yazılan ''harika bir şiir'' olduğunu ifade etti
İstiklal Marşı'nın edebi değeri üzerinde hiçbir zaman tartışılamayacağını belirten Özgül, Ersoy'un manevi değerlere bağlı, inançlı, milletin hürriyeti için mücadele eden bir kişi olduğunu kaydetti

Mehmet Akif Ersoy'un başarısının takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Özgül, sıkıntılı günlerde verilen mücadelenin öğrencilere anlatılmasında eğitimcilere büyük görevler düştüğünü vurguladı Özgül,
''Geleceğin gençlerinin Mehmet Akif Ersoy gibi olmasını diliyorum'' dedi

Ankara Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ise İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bugünü yeniden hatırlamak için böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirtti
İstiklal Marşı'nın yazıldığı tarihi dönemi anlatan Aydoğan, Türk insanının bağımsızlık inancını hiç kaybetmediğini söyledi
İstiklal Marşı'nın ''milli mutabakat metni'' olduğunu belirten Aydoğan,
''İstiklal Marşı bütün dünyaya şu mesajı vermiştir,
(Bu cennet vatan bizimdir Millet olarak birlik içindeyiz Bu değerleri yaşatacak olan istiklalimizdir)'' diye konuştu
Aydoğan, milletin inancı ve istiklal arasında kopmaz bir bağ olduğunu da sözlerine ekledi
Konuşmaların ardından Emin Sağlamer İlköğretim Okulu öğrencilerince ''İstiklal Marşı İçin Dikkat'' isimli tiyatro oyunu sergilendi, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konser verdi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com