Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağırlık, deik, koydu, turizmciler, yönetimine

Turizmciler Deik Yönetimine Ağırlık Koydu

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turizmciler DEİK yönetimine ağırlık koydu
18 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) genel kuruluna Başbakan Teyyip Erdoğan da katıldı Yapılan seçimde, Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tekrar DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Yönetim Kurulu Üyeğine seçildi Ulusoy, TurizmdeBuSabah’a, “Bundan sonra TÜRSAB da DEİK’te en üst karar organı olarak temsil edilecektir” dedi Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer, yönetimde ikinci kez yer arılken, TUROFED Başkanı Ahmet Barut yönetim kurulu yedek listesine girdi

DEİK’in yeni yönetim kurulu şöyle:

1- M RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

2- RONA YIRCALI

3- BÜLENT KOŞMAZ

4- HALİM METE

5- İBRAHİM ÇAĞLAR

6- CEM KOZLU

7- ENGİN TUNCAY

8- HASAN ÇOLAKOĞLU

9- ŞABAN BAŞ

10- HASAN ALİ KİLCİ

11- MUSTAFA BOYDAK

12- ÖMER AYDIN

13- MUSTAFA BARUTÇUOĞLU

14- HASAN BENGÜ

15- ERDAL EREN

16- GÜLSÜM AZERİ

17- ÖMER BOLAT

18- BAŞARAN ULUSOY

19- FERİT ŞAHENK

20- ZEYNEP BODUR OKYAY

21- SELİM EGELİ

22- TUĞRUL ERKİN

23- OKTAY VARLIER

24- PROFDR ÇELİK KURDOĞLU

25- ZEYNEL ABİDİN ERDEM

26- ÇİĞDEM TÜZÜN

DEİK YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1- ÇETİN NUHOĞLU (UND YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
2- AHMET BARUT (TUROFED BAŞKANI)
3- MURAT BAYRAK
4- ALİ ÖZKAN
5- MUSA ALİOĞLU (TÖSHİD GENEL SEKRETERİ)

DEİK NEDİR?

DEİK, 1986 yılında Türk özel sektörünün 9 kuruluşu tarafından oluşturulmuş bir organizasyondur Kuruluş amacı Türk iş aleminin dış dünya ile ilişkilerini geliştirmek ve Türk ekonomisinin dünya ekonomisine entegrasyonuna katkıda bulunmaktır DEİK bu amaca ulaşmak için sınai işbirliği başta olmak üzere dış ticaret ağının genişletilmesi ve hizmet sektörlerinin yurtdışına açılması gibi iş dünyasına yeni pazar olanakları sağlayacak hedeflere yönelmektedir

DEİK, temel gelir kaynağı üye aidatları olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur Yasal dayanağını 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunundan almaktadır

2004 yılından başlayarak günümüz koşullarına daha uygun bir yapıyı oluşturmaya yönelik reorganizasyon çalışmaları 27 Kasım 2005 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile son bulmuş, DEİK ve organları yeni bir çalışma düzenine kavuşmuştur

DEİK iki taraflı İş Konseyleri aracılığı ile faaliyet göstermektedir İş Konseyleri’nin görevi Konsey kurulan ülke ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmektir Bu amaçla DEİK, söz konusu ülkede iş dünyasını temsil niteliğine haiz bir muhatap kuruluş ile işbirliği yapmaktadır Mayıs 2006 itibariyle 71 iş konseyinin Türk tarafı kurulmuş bulunmaktadır Firmalar doğrudan doğruya ilgi alanlarına giren iş konseylerine üye olmaktadır Bir firmanın birden fazla iş konseyine üye olması mümkün olduğundan, halen 530 firmanın 981 üyeliği mevcuttur Firmaların Konsey faaliyetlerine katılımı kendilerinin belirleyeceği temsilciler vasıtasıyla sağlanmaktadır

İş dünyasında kişisel temasların ve tanıtımın rolü ve önemi nedeniyle Konsey faaliyetlerinin önemli bir bölümünü ortak toplantılar ve heyet değişimleri oluşturmaktadır Ortak toplantılar senede en az bir kez, değişimli olarak Türkiye’de ve karşı ülkede yapılmaktadır

İçinde yaşanılan bilgi çağının bir gereği olarak İş Konseyleri’nin önemli bir faaliyeti de karşı ülkedeki ekonomik gelişmeler, ticari ve sınai işbirliği olanakları konusunda araştırma yapmak, yurtiçinde ve yurtdışındaki hükümet kuruluşları, temsilcilikler, akademik kuruluşlar, uluslararası organizasyonlar ve araştırma kuruluşları ile işbirliği sonucunda sağlanan bilgileri üyelere iletmektir DEİK tarafından yayımlanan Türkçe ve İngilizce bültenler üyelere, Türk ve yabancı iş çevrelerine bilgi sağlamayı amaçlamaktadır
Senede bir kez toplanan ve TOBB ve DEİK kurucu üyeleri ile İş Konseyi başkanlarından oluşan DEİK Olağan Kurulu genel işleyiş ve faaliyet politikaları ile ilgili tavsiyelerde bulunur, Yönetim Kurulu'nu seçer, DEİK bütçesini onaylar

Olağan Kurul tarafından iki yıllık görev süresi için seçilen DEİK Yönetim Kurulu iş konseyleri arasında koordinasyonu sağlamak, DEİK faaliyetlerini izlemek ve denetlemek ile görevlidir Yönetim Kurulu’nun 25 üyesi bulunmaktadır TOBB Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda DEİK Yönetim Kurulu Başkanı’dır DEİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili aynı zamanda İcra Kurulu Başkanıdır

Yönetim Kurulu kendi içinden seçtiği 6 ila 8 kişi ile İcra Kurulu'nu oluşturur

İş Konseyleri her yıl yapılan Genel Kurul toplantıları ile faaliyet politikalarını ve bütçelerini belirler Genel Kurul iki yıllık bir görev süresi için kendi üyeleri arasından Konsey Yürütme Kurulu’nu, Yürütme Kurulu da kendi içinden bir üyeyi İş Konseyi Başkanı olarak seçer

İş Konseyleri ile ilgili araştırma, temas, koordinasyon ve organizasyon faaliyetleri DEİK Direktörlüğü tarafından yürütülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

benim projemi çaldılar yahu şikayet edicem

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com