|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağırlık, deik, koydu, turizmciler, yönetimine |
![]() |
Turizmciler Deik Yönetimine Ağırlık Koydu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turizmciler Deik Yönetimine Ağırlık KoyduTurizmciler DEİK yönetimine ağırlık koydu 18 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) genel kuruluna Başbakan Teyyip Erdoğan da katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() DEİK’in yeni yönetim kurulu şöyle: 1- M ![]() 2- RONA YIRCALI 3- BÜLENT KOŞMAZ 4- HALİM METE 5- İBRAHİM ÇAĞLAR 6- CEM KOZLU 7- ENGİN TUNCAY 8- HASAN ÇOLAKOĞLU 9- ŞABAN BAŞ 10- HASAN ALİ KİLCİ 11- MUSTAFA BOYDAK 12- ÖMER AYDIN 13- MUSTAFA BARUTÇUOĞLU 14- HASAN BENGÜ 15- ERDAL EREN 16- GÜLSÜM AZERİ 17- ÖMER BOLAT 18- BAŞARAN ULUSOY 19- FERİT ŞAHENK 20- ZEYNEP BODUR OKYAY 21- SELİM EGELİ 22- TUĞRUL ERKİN 23- OKTAY VARLIER 24- PROF ![]() ![]() 25- ZEYNEL ABİDİN ERDEM 26- ÇİĞDEM TÜZÜN DEİK YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ 1- ÇETİN NUHOĞLU (UND YÖNETİM KURULU BAŞKANI) 2- AHMET BARUT (TUROFED BAŞKANI) 3- MURAT BAYRAK 4- ALİ ÖZKAN 5- MUSA ALİOĞLU (TÖSHİD GENEL SEKRETERİ) DEİK NEDİR? DEİK, 1986 yılında Türk özel sektörünün 9 kuruluşu tarafından oluşturulmuş bir organizasyondur ![]() ![]() ![]() DEİK, temel gelir kaynağı üye aidatları olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur ![]() ![]() 2004 yılından başlayarak günümüz koşullarına daha uygun bir yapıyı oluşturmaya yönelik reorganizasyon çalışmaları 27 Kasım 2005 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile son bulmuş, DEİK ve organları yeni bir çalışma düzenine kavuşmuştur ![]() DEİK iki taraflı İş Konseyleri aracılığı ile faaliyet göstermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş dünyasında kişisel temasların ve tanıtımın rolü ve önemi nedeniyle Konsey faaliyetlerinin önemli bir bölümünü ortak toplantılar ve heyet değişimleri oluşturmaktadır ![]() ![]() İçinde yaşanılan bilgi çağının bir gereği olarak İş Konseyleri’nin önemli bir faaliyeti de karşı ülkedeki ekonomik gelişmeler, ticari ve sınai işbirliği olanakları konusunda araştırma yapmak, yurtiçinde ve yurtdışındaki hükümet kuruluşları, temsilcilikler, akademik kuruluşlar, uluslararası organizasyonlar ve araştırma kuruluşları ile işbirliği sonucunda sağlanan bilgileri üyelere iletmektir ![]() ![]() Senede bir kez toplanan ve TOBB ve DEİK kurucu üyeleri ile İş Konseyi başkanlarından oluşan DEİK Olağan Kurulu genel işleyiş ve faaliyet politikaları ile ilgili tavsiyelerde bulunur, Yönetim Kurulu'nu seçer, DEİK bütçesini onaylar ![]() Olağan Kurul tarafından iki yıllık görev süresi için seçilen DEİK Yönetim Kurulu iş konseyleri arasında koordinasyonu sağlamak, DEİK faaliyetlerini izlemek ve denetlemek ile görevlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yönetim Kurulu kendi içinden seçtiği 6 ila 8 kişi ile İcra Kurulu'nu oluşturur ![]() İş Konseyleri her yıl yapılan Genel Kurul toplantıları ile faaliyet politikalarını ve bütçelerini belirler ![]() ![]() İş Konseyleri ile ilgili araştırma, temas, koordinasyon ve organizasyon faaliyetleri DEİK Direktörlüğü tarafından yürütülür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Turizmciler Deik Yönetimine Ağırlık Koydu |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turizmciler Deik Yönetimine Ağırlık Koydubenim projemi çaldılar yahu şikayet edicem |
![]() |
![]() |
|