![]() |
Doğa &Amp; Çevre / Milli Parklar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğa &Amp; Çevre / Milli Parklar...MİLLİ PARKLARDA EKOLOJİ TEMELLİ DOĞA EĞİTİMLERİ 9 BÖLGEYE YAYILIYOR İlki Spil Dağı Milli Parkı (Manisa) ve çevresinde 25 Mayıs 2005 - 04 Haziran 2005 tarihleri arasında düzenlenecek olan doğa eğitimleri bu yıl 9 ayrı bölgede 10'ar gün süre ile yapılacaktır ![]() TÜBİTAK - Çevre Atmosfer Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Grubu (ÇAYDAG) nun eşgüdümünde, üniversiteler, Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile “Milli Parkların Ekoloji Temelli Bilimsel Eğitim Amaçlı Kullanımı” adlı proje kapsamında yapılacak olan eğitimler; Palandöken Dağı (Erzurum) ve çevresi, Gala Gölü Milli Parkı / Longoz Ormanları (İğneada) ve çevreleri, Kemaliye (Erzincan) ve çevresi, Palandöken Dağı (Erzurum) ve çevresi, Küre Dağları / Ilgaz Dağı Milli Parkları ve çevreleri, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve çevresi, Uludağ Milli Parkı ve çevresi, Kazdağı Milli Parkı ve çevresi ve Kapadokya Milli Parkı ve çevresinde gerçekleştirilecek ![]() ![]() Adı geçen doğa eğitimlerine üniversitelerin dört yıllık fakültelerinin tüm bölümlerindeki araştırma görevlileri ile master ve doktora öğrencileri müracaat edebilecektir ![]() ![]() ![]() Katılanların yol giderleri hariç, konaklama, günlük yemek masrafları ve eğitim amaçlı yapılacak gezilerin ulaşım giderleri proje bütcesinden karşılanacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KORUNAN ALANLARDA EKOLOJİ TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ KONTENJANLAR Kod No Bir Dönem Eğitim Yapılacak Yerler Kontenjanlar* 1 Spil Dağı Milli Parkı (Manisa) ve Çevresi (25 Mayıs - 04 Haziran 2005) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 2 Palandöken (Erzurum) – Sarıkamış (Kars) ve Çevresi (07 - 17 Haziran 2005) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 3 Gala Gölü – İğneada / Longoz Ormanları ve Çevresi (Trakya) (20 - 30 Haziran 2005) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) İki Dönem Eğitim Yapılacak Yerler 1 ![]() ![]() 4 Kemaliye (Erzincan) ve Çevresi I ![]() II ![]() 15 Eğitim Fak ![]() 5 Küre Dağları ve Ilgaz Dağı Milli Parkları (Kastamonu) ve Çevreleri I ![]() II ![]() ![]() ![]() ![]() 30 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Eğitim Fak ![]() 6 Kaçkar Dağları Milli Parkı (Rize) ve Çevresi I ![]() II ![]() 30 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Eğitim Fak ![]() 7 Uludağ Milli parkı (Bursa) ve Çevresi I ![]() II ![]() 30 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Eğitim Fak ![]() 8 Kazdağı Milli Parkı (Balıkesir) ve Çevresi I ![]() II ![]() ![]() 30 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Eğitim Fak ![]() 9 Kapadokya (Aksaray-Nevşehir) ve Çevresi I ![]() II ![]() 30 Karma (Üniveristelerdeki Araştırma Görevlileri, Master ve Doktora Öğrencileri) 15 İzci Lideri Öğretmen + 15 Eğitim Fak ![]() * Her eğitim programına yaklaşık 30 kişi alınacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|