Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçlara, çivilerle, ilanlar, tutturulan, veriyor, zarar

Çivilerle Tutturulan İlanlar Ağaçlara Zarar Veriyor

Eski 09-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çivilerle Tutturulan İlanlar Ağaçlara Zarar Veriyor

Asker abimizin yolundan gitmeyi öneriyorum;
Kim nasıl bakarsa baksın !

Kızılay, Cebeci, Emek gibi üniversite öğrencilerinin bulunduğu ve insanların yoğun olduğu yerlere asılan iş, kiralık, satılık ilanlarında kullanılan çivi ve raptiyeler ağaçlara zarar verirken, aynı zamanda görüntü ve çevre kirililiğine de neden oluyor

Kızılay bölgesi başta olmak üzere, buluşma noktaları ve insanların yoğun olduğu yerlerdeki ağaçların üzerine yasal olmayan ilanlar asılıyor Ağaçlara asılan satılık, kiralık ev ilanları olmak üzere, part time, aaaa time iş ilanları, ders ilanları, resim, müzik, sanat kurs ilanları, vücut geliştirme, zayıflama seansları başı çekiyor İlanlar görüntü, çevre kirliliğine yol açarken, ağaç gelişmesini de engelliyor Çoğu vatandaş ilan asanları uyarmazken, ilan asanların adresleri ve telefonları bulunmasına rağmen hiçbir cezai müeyyide uygulanmıyor

Yıllar gerektiren uğraşlar sonucunda belli bir uzunluğa zor ulaşan ağaçlar, bazı vatandaşların çivi, raptiye, tel zımba teli çakmaları nedeniyle çürüyor Ağaçların derisi konumunda olan ve birkaç santimlik kalınlığı bulunan kabuklar, ağacı dış etkenlerden koruyor ve ağacı besleyen su kabuğun altından gidiyor Çakılan çivi, tel zımba teli, raptiye ağaçta 3–4 milim derinliğinde delikler açarken, bazı vatandaşlar teneke üzerine yazdıkları eczane, hela, taksi gibi yazıları ve yön işaretlerini ağaca büyük çivilerle çakıyor Ayrıca ağaçların dibine dökülen yemek artıkları, kirli sular ağacın toprağının yağlanmasına neden olurken, köklerin beslenmesini de engelliyor Ağaç dibine dökülen çöplerde oluşan asitler ise ağaçları çürütüyor

Çevreye duyarlılığından dolayı ağaçlara asılan ilanları toplayan ve isminin açıklanmasını istemeyen emekli bir asker, çalıştığı işyerinden arta kalan zamanda ağaçlara çakılan ilanları topluyor “Çok işim var O işlerin arasında çarşıya çıktığımda, sokakta yürürken bu ilanları topluyorum Bu ilanların çoğunun adresi var, telefonu var, ama ceza kesilmiyor Sanat adamı, ressam kurs vermek için çivi çakıyor Sanat adamı çivi çakar mı? Bunu eğitimli insan nasıl yapar, anlayabilmiş değilim Caydırıcı ceza şart Düşünün ki Fatih Sultan Melmet, ‘ağaç kesenin kellesini keserim’ diyor” diyen emekli asker, bu ağaçların kimsenin değil, herkesin malı olduğunu vurguladı

Birkaç kendini bilmezin yaptıklarının Ankara halkına mal edilmemesi gerektiğini belirten emekli asker, vatandaşları ağaçlara zarar verenlere karşı uyarmaya çağırdı “Dünyanın hiçbir medeni ve geri kalmış ülkesinde böyle bir durum yok Her yerde ağaca ilan asmak yasak, Türkiye’de de yasak, ama uygulanmıyor Çevre kirliliği oluyor fakat, yetkililer birşey yapmıyor Çevre bu şekilde yok olup gidiyor” diyen emekli asker, “Ağaca biyoloji dersi vermek için ilan asan ODTÜ’lü öğrenciyi aradım ‘Sen nasıl biyoloji öğrencisisin Nasıl biyoloji hakkında ders vereceksin’ diye fırça attım Öğrenci şok oldu” dedi

Bazı vatandaşların kendinin ilan toplamasını garipsediğinden bahseden emekli asker, vatandaşların bakışlarından çekindiğinden dolayı yemek artıkları dökülen ağaçların diplerini gece gelerek kazdığına değindi

İlanları gündüz toplarken ertesi gün aynı yerde aynı ilanları gördüğünden yakınan emekli asker, “Ben kopardım, onlar gece gelip yine taktılar Bunlar bir de medeni semtlerde oluyor İşin kolayına kaçıyorlar Paralarından kıyıp gazetelere veya panolara ilan versinler” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com