Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, ilgili, şakalaşmayla

Şakalaşmayla İlgili Hadisler

Eski 03-11-2009   #1
yesimciwciw

Şakalaşmayla İlgili Hadisler

Hadis No : 5382
Ravi: Ebu Hureyre
Tanım: (Ashab'tan bir kısmı): "Ey Allah'ın Resulü! Sen bize şaka yapıyorsun!" demişlerdi "Şurası muhakkak ki (şaka da olsa) ben sadece hakkı söylerim!" buyurdular

Kaynak: Tirmizi, Birr 57, (1991)

Hadis No : 5383
Ravi: Enes
Tanım: Bir adam Aleyhissalatu vesselam'a gelerek: "Ey Allah'ın Resulü! Beni bir deveye bindir!" dedi Aleyhissalatu vesselam da: "Ben seni devenin yavrusuna bindireceğim!" dedi Adam: "Ey Allah'ın Resulü, ben deve yavrusunu ne yapayım (ona binilmez ki!)" deyince Aleyhissalatu vesselam: "Acaba deveyi deveden başka bir mahluk mu doğurur?" buyurdular

Kaynak: Tirmizi, Birr 57, (1992); Ebu Davud, Edeb 92, (4998)

Hadis No : 5384
Ravi: Enes
Tanım: Hz Enes (ra), Resulullah (sav)'ın, kendisine: "Ey Zü'l-üzüneyn (iki kulaklı)" diye hitap ettiğini, bu sözüyle şaka yapmayı kasdettiğini rivayet etmiştir

Kaynak: Tirmizi, Birr 57, (1993); Ebu Davud, Edeb 92, (2005)

Hadis No : 5385
Ravi: Useyd İbnu Hudayr
Tanım: Ensardan mizahçı bir zat vardı (Bir gün yine) konuşup yanındakileri güldürürken Resulullah (sav) elindeki çubuğu (şaka yollu) adamın böğrüne dürttü Bunun üzerine adam: "Ey Allah'ın Resulü (canıım yaktınız) Müsaade edin kısas yapayım!" dedi Aleyhissalatu vesselam da: "Haydi yap!" buyurdu Adam: "Ama üzerinde gömlek var, benim üzerimde yoktu (kısas tam olması için çıkarmalısınız)!" dedi Adamın talebi üzerine, Aleyhissalatu vesselam gömleğim kaldı(rıp böğrünü aç)tı Adam, Resulullah'ı kucaklayıp böğrünü öpmeye başladı ve: "Ben bunu arzu etmiştim ey Allah'ın Resulü!" dedi

Kaynak: Ebu Davud, Edeb 160, (5224)

Hadis No : 5386
Ravi: Yezid İbnu's-Saib
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden kimse, ne şaka ne de ciddi olarak kardeşinin değneğini almasın Kim kardeşinin değneğini almışsa hemen ona geri versin"

Kaynak: Ebu Davud, Edeb 93, (5003); Tirmizi, Fiten 3, (2161)

Hadis No : 5387
Ravi: İbnu Ebi Leyla
Tanım: Resulullah (sav)'ın Ashabı radıyallahu anhüm ecmainin bize anlattıklarına göre, onlar bir sefer yürüyüşünde idiler (Bir konaklama sırasında) içlerinden biri uyurken, arkadaşı gidip ipini alır Uyanınca ipini bulamayan zat (kaybettim diye) korkar (Duruma muttali olan) Aleyhissalatu vesselam: "Bir Müslümana bir başka Müslümanı korkutmak helal olmaz!" buyurdular

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com