Anneye Hizmetin Mükafatı |
|
|
#1 |
|
yesimciwciw
|
Anneye Hizmetin Mükafatıİlim aşkı olursa ![]() ![]() Hakîm-i Tirmizî rahmetullahi aleyh, büyük hadîs imâmıdır Gençliğinde, kalbi “ilim öğrenmek” için yanıyor, buna kavuşmanın yollarını arıyordu![]() İki de arkadaşı vardı ilim öğrenmek isteyen ![]() Bir gün, üçü uzun uzun konuştuktan sonra; - Dînî ilimleri öğrenmek için sefere çıkmalıyız, diye karar verdiler ![]() Hakîm, koşarak geldi annesine: - Anneciğim, biz sefere çıkıyoruz ![]() Annesi şaşırdı: - Ne seferi oğlum? - İlim öğrenmeye gidiyoruz anne Bir âlim bulup dînimizi öğreneceğiz![]() - İyi de yavrum ben hastayım Beni kime bırakıp da gidiyorsun?Annesi üzülünce, vazgeçti gitmekten Ama kalbindeki “İlim aşkı” silinmedi ![]() İki arkadaşı gittiler O ise, tenhâlarda için için ağlayıp, gözyaşı dökerdi Bir gün, kendi kendine; “Onlar gitti Yakında âlim olarak dönecekler Ben ise câhil kaldım Yâ Rabbî, din ilmini bana da nasîb et!” diye ağlayıp, gözlerinden yaşlar akıtıyordu ki, “sevimli bir ihtiyâr” geldi yanına![]() Ve şefkatli bir sesle sordu: - Evlâdım, niçin ağlıyorsun? - Arkadaşlarım ilim öğrenmeğe gittiler Ben gidemedim Onun için ağlıyorum efendim![]() - Niçin gidemedim oğlum? - Hasta annemi yalnız bırakamadım ![]() - Mâdemki annene hizmet ediyorsun Allah seni mahrum etmez evlâdım İster misin her gün gelip, “dînî bilgileri” sana ben öğreteyim?Hakîm çok sevinmişti ![]() - Hem de çok isterim efendim ![]() - Pekâlâ, hemen bugün başlayalım öyleyse ![]() Ve başladılar ![]() “Üç sene” devam etti bu dersler Üç yılın sonunda “Hızır aleyhisselâm” olduğunu öğrendi bu zâtın ![]() Soranlara; - Anneme hizmetimin mükafatı olarak bu büyük nîmete kavuştum, buyururdu
|