![]() |
Hayat Nedir Anne? |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Hayat Nedir Anne?Benim hiç sapanım olmadı anne, Ne kuşları vurdum, Ne kimsenin camını kırdım ![]() ![]() ![]() Çok uslu bir çocuk değildim ama, Seni hiç kırmadım, hem boynumu kırdım ![]() Ben hayatım boyunca Bir tek kendimi vurdum! ![]() Suskun görünsem de, Fırtınalı ve mağrurdum anne ![]() Bir mızrak gibi, Aynada hep dik durdum anne! Ben sana hiçbir gün laf getirmedim, Leke sürmedim ![]() Ama göğsümü çok hırpaladım, Kalbimi çok yordum ![]() ![]() ![]() Ben hayatım boyunca, En çok kendimi sordum! ![]() Benim hiç sevgilim olmadı anne, Ne bir yuva kurdum, Ne bir gün şansım güldü ![]() ![]() ![]() Öpemeden bir bebeğin gıdısını, Tükendi gitti çağım ![]() ![]() ![]() Kimi yürekten sevdiysem, Yüreğini başkasına böldü ![]() ![]() ![]() Bir muhabbet kuşum vardı, O da yalnızlıktan öldü ![]() ![]() ![]() Sen beni hep, göğsünde Acılarla mı soğurdun anne? Yoksa, evlat diye, Koca bir taş mı doğurdun anne? Eziyet değilim, zahmet değilim, Musibet hiç değilim; Bir senin mi balına sinek kondu, söylesene! Doğurdun da beni, Ne ile yoğurdun anne? Benim hiç hayalim olmadı anne ![]() ![]() ![]() Ne seni rahat ettirdim, Ne kendim ettim rahat ![]() ![]() ![]() Bir mutluluk fotoğrafı bile çektirmedi bu hayat! Kaybolmuş bir anahtar kadar Sahipsizim anne ![]() ![]() ![]() Ne omzumda bir dost eli, Ne saçımda bir şefkat ![]() ![]() ![]() Say ki yollardan akan, Şu faydasız çamurdum anne ![]() ![]() ![]() Say ki ıslanmaktan, üşümektim, Say ki yağmurdum anne! Bunca yıldır gözyaşını, Hangi denizlere sakladın? Oy ben öleyim, Sen beni ne diye doğurdun anne? Hayat nedir, nedir ki anne; Bir oyun, bir masal değil mi? Bak, kırıldı oyuncaklarım ![]() ![]() ![]() Ömrüm gitti, Sevdam bitti ![]() ![]() ![]() İnan, ben hiç büyümedim ki ![]() ![]() ![]() Yusuf Hayaloğlu
|