![]() |
Şarap Molası :) |
![]() |
![]() |
#1 |
aksel
|
![]() Şarap Molası :)ŞİRİNCE'DE BİR ŞARAP EVİNDEN İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, tarihi evleri ve her türlü meyva şarabı ile ünlü bir turistik dağ köyüdür ![]() ![]() entresan sözler göreceksiniz ![]() aşagida bu sözlerden alintilar vardir ; Bir kadeh yarar İkincisi makûl karar Üçüncüsü kafayı sarar Dördüncüsü keseye zarar Beşincisi dimağı yorar Altıncısı hatır sorar Yedincide belâ sarar Sekizincide plân kurar Dokuzuncuda vurur, kırar Onuncuda hakim sorar ![]() Yirmi yaşına kadar Hayatı öğrenmeyenin Otuz yaşına kadar evlenmeyenin Kırk yaşına kadar köşeyi dönmeyenin Elli yaşına kadar ölmeyenin İşi çok zor ![]() Horoz ötsün ötmesin Sabah mutlaka olacaktır ![]() Zirveye çıkarken herkese selam ver, Çünkü inerken onlarla karşılaşacaksın ![]() Yorum yok ![]() ![]() ![]() Besle kargayı tombul olsun Gözünü oyarken zorlanmasın! ![]() ![]() ![]() Babam annemden daha üstün Kıl farkıyla ![]() ![]() ![]() Derdini söylemeyen iyi yapar ![]() ![]() ![]() Bir de onun derdiyle mi uğraşacağız ![]() Evlilikten önce mantık aranmaz Kiralık daire aranır ![]() İnsanlar ikiye ayrılırlar Bacaklarından cart diye ![]() Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever ![]() Ben yanmazsa Sen yanmazsan Biz yanmazsak Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa ![]() İnsanlar topraktan yaratılmıştır, Her an çamurlaşabilirler ![]() Kurbağayı koltuğa da oturtsan Gene çamura atlar ![]() "Hadi şerefe" içeceksen mutluluğa ve sağlığa iç, Şerefli olmak ta senin elinde, şerefsiz olmakta ![]() ![]() ![]() Başımızdan geçenlere değil, Kafamızdan geçenlere içelim ![]() Büyük adam olmaya gerek yok, Bizler yanlızca adam olalım yeter ![]() Beni özene bezene yaratan kimsen Ne yapacağımı yazmışsan evvelden Öyleyse bana günah işleten de sensin Pekâla, nedir bu cennet – cehennem? Çok mutluyum! ![]() ![]() ![]() Sakin ol yakında geçer ![]() Eyyy aşk sen nelere kâdirsin Gel de şu hesabı öde ![]() ![]() ![]() Tanrı herşeyi görür ama dedikodu yapmaz ![]() Dünyada oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuktur ![]() "Allaha şükür" zengin olma tehlikesini atlattık ![]() ![]() ![]() Akıllı olup ta dünyanın kahrını çekeceğine, Deli ol dünya senin kahrını çeksin ![]() Öyle bir yaşa ki, öldüğün zaman bile, Mezarcı matem tutsun ![]() Hem söyleyeceksin yalan, Hem olacaksın Müslüman, Nerede görülmüş böyle iman ![]() Dal rüzgarları affetmişse de kırılmıştır bir kere ![]() ![]() ![]() Eşek nereden bilecek ki zevki sefayı; Sor bakalım hiç çekmiş mi kafayı? Dünyanın en cesur yaratıkları insanlardır ![]() Öleceklerini bilerek yaşarlar ![]() Kitap okumak şart değil, kitabına uydur kâfi ![]() Birini unutmak istemiyorsan ona borç ver ![]() Kız isterken KDV'si içinde mi? Diye mutlaka sorun ![]() ![]() ![]() İnsanlar, Çabuk yükselenlere kıymet verirler; Halbuki hiç bir şey, Toz ve tüy kadar çabuk yükselemez ![]() Yaradana sığınamadım, çünkü vize koymuş ![]() Mâdem dünya hiç, Gece de iç gündüz de iç ![]() Hayatın tadını borçlanarak çıkar, Sakın ödemeye kalkma, tadı kaçar ![]() Şarabın adı kötüye çıkmış Tadı hoş Hele bir güzelle içersen Daha bir hoş Harammış şarap olsun Bana göre hava hoş Hem bana sorarsan Haram olan her şey hoş ![]() Cennette sıra bekleyeceğine, Cehenneme paldır küldür gir ![]() Eğer sana içki dokunuyorsa, Sen de içkiye dokun ![]() Miras bekliyorsan zamana güvenme, Azraille anlaş ![]() Çocuklar olmasa idi, Analar bu kadar güzel olmazdı ![]() Deliye sormuşlar; "Bu gün Tanrı için ne yaptın?" "Patlıcan musakka"
![]() |
Cevap : SARAP MOLASI :) |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : SARAP MOLASI :)Ben çok eskiden gitmiştim ama içine girmedim beni çok güldürdü Deliye sormuşlar; "Bu gün Tanrı için ne yaptın?" "Patlıcan musakka" : )
|