![]() |
Ey Yar! |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem88
|
![]() Ey Yar!Ey yar!
Bir muma müptela bir damla ezadır bakışın ![]() Kışım geçer yazım biter ![]() Anlatamam pervanenin halini,kalem kırıktır ![]() Atamam sevdadan yadigar elem hıçkırıktır… Ben aykırıyım ey yar ! Haykırırım ![]() Çığlık çığlık isyanımı ılık bir nisyan susturur ![]() Hatırlamaksa düşen payıma ,ne kin,ne nefret ve ne de gurur ![]() Leyl-ü Nehar karşımda ay gibi güneş gibi , gözlerin durur ![]() Kapatma yüzünü atma şu düğümü bu sevda sana ulaşmaz ![]() Bilmezsin kan gölünde yüzdüğümü,yüzdürüldüğümü hallacın gergin ve keskin yayında ![]() Bilmezsin… Züleyha’nın günden güne niçin süzüldüğünü… Korkma ey yar! Sen hiç gördün mü gülün bülbüle döndüğünü? Canan kalmaktır sana yakışan,evvel zaman içinde kalbur saman içinde akarda insan bu sevda dünyaya sığmaz… Sorma ey yar! Yorma beni ![]() Geri sayım hayatım,hücrelerim dertli ![]() Hükümlüyüm hücrende ümidim de kederli… Rüzgarda mı kabahat,yaprak mı mecnun kalmıştır? Şairlik ne delilik,izan dipte insan ipte söz loş kalmıştır… Kırık bir kalp boş kalmıştır ![]() ![]() ![]() Yazılan varsa sırların kalbine ancak bir noktadır ![]() Cahiller çoğaltmamıştır henüz ve süveyda hala tek bir noktadır ![]() Kazılan varsa sırların dibine mezar bir yoktadır ![]() Var ki yoktadır ![]() Gözler bende,kirpik sende sevda bir oktadır… Ah oktadır,oktadır! |
![]() |
![]() |
|