Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devletlerinin, ekonomik, islamiiyet, türk, yapısı, öncesi

İslamiiyet Öncesi Türk Devletlerinin Ekonomik Yapısı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski türklerde Ekonomik Yapı

EKONOMİK YAPI

Türklerin temel geçim kaynağı hayvancılık olup bu durumun yaşanmasında iklim ve yer şekillerinin büyük etkisi vardır

Diğer Türk devletlerinden farklı olarak Uygurlar, yerleşik hayata önem vermişlerdi

Hayvancılığa bağlı olarak dokumacılık gelişmiştir

Ticari faliyetlere de büyük önem veren Türkler komşularıya ticari ilişkilerde bulunmuşlardır

Türklerin ihraç malları Türklerin ithal malları

Et Tarım ürünleri (hububat)

Deri İpek kumaş

Canlı hayvan Giyim eşyası

Kösele

Silah ve madeni ürünler

Hayvensal gıdalar

dokuma ürünleri

İpek yolu ve kürk yolu onemli ticaret ollarındandır Türk topraklarından geçen İpek Yolu ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır

1İpek Yolu

Çinden başlayıp orta asyayı aşarak Akdeniz ve Karadeniz'de sona eren ticaret yoludur

2Kürk Yolu

Hazar ve bulgar Ülkelerinden başlayıp Altay ve sayan dağlarını İpek Yolu'na paralel olarak Çin'e ulaşan ticaret yoludur

Türklerin eski devletlerinden itibaren madenleri işlettikleri ve bu madenlerden araç gereç yaptıkları bilinmektedir Göktürklerin demircilikle uğraştıkları hunların demir, hazarların da altın ve gümüş madenlerin işletikleri görülmüştür

Türkler genelde, üzerine hükümdar mührü vurulmuş ipek bez parçalarını (kamdular), para yerine kullanmışlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com