Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devletinin, nasıldı, osmanlı, yönetim, şekli

Osmanlı Devletinin Yönetim Şekli Nasıldı?

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Devletinin Yönetim Şekli Nasıldı?

Osmanlı Devletinin Yönetim Şekli

Osmanlı Devletinin Yönetim

Osmanlı Devletinde Yönetim

Osmanlılarda devlet teşkilâtı, merkez ve taşra bölümlerinden oluşurdu Bu teşkilatın başı padişahtı Ülkenin her yanında yalnız padişahın gücü geçerliydi Tartışılamaz ve devredilemez haklara sahipli Padişahlar, devletin kurucusu Osman Gazi'nin soyundan gelirdi Ailenin ancak erkek çocukları padişahı olabilirdi Padişah çocuklarına şehzade" denirdi fiehzadeler, sancaklara sancakbeyi olarak gönderilirdi

Osmanlı Devleti, merkeziyetçi bir devlettir Osman Bey aşiretten beyliğe, Orhan bey beylikten devlete, Fatih Sultan Mehmet devletten imparatorluğa getirdi Osmanlı devleti mutlak monarşi ile yönetilmektedir Yavuz'un Mısır seferi sonucu halifeliğin Osmanlılara geçmesi ile aynı zamanda teorik bir biçim almıştır

Osmanlı Devletinde, Padişah'ın erkek çocuğu olan Şehzadeler'in devlet deneyimi kazanmaları için sancaklara vali olarak gönderilirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com