Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatihin, fedaisi, kara, murat

Fatih'in Fedaisi Kara Murat

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih'in Fedaisi Kara Murat

Fatih Sultan Mehmetin Fedaisi

Fatih’in Fedaisi Kara Murat; Hürriyet, Günaydın gibi gazetelerin yayın yönetmenliğini yapmış Rahmi Turan’ın yarattığı bir çizgiroman kahramanıdır

Yapımcı Türker İnanoğlu sinemaya uygun olduğunu görerek çizgiromanın yayın hakkını satın aldı ve başrolü Cüneyt Arkın’a verdi

Filmin kadın başrolünde ise Saklambaç gazetesinin düzenlediği güzellik yarışmasında birinci olan kızın oynayacağını açıkladı Ki o yıl güzellik tacını Hale Soygazi giydi Gelenek 1976′da bozuldu

Kara Murat: Fatih’in Fedaisi adı verilen film, 1972 yılında, Topkapı Sarayı, Yedikule Zindanları, Rumelihisarı, Yıldız Sarayı gibi tarihi mekanlarda çekildi ve vizyona girdiğinde büyük ilgi gördü

Sonraki 5 yıl boyunca her sene bir Kara Murat filmi çekildi Başrolü Cüneyt Arkın ve Saklambaç’ın o yılki kraliçesi oynadı

1973 yılında çekilen Kara Murat: Fatih’in Fermanı filminde Meral Orhonsoy, 1974 yapımı Kara Murat: Ölüm Emri’nde Melek Ayberk, 1975′te çekilen ‘da Başak Doğu, 1976 yapımı Kara Murat Şeyh Gaffar’a Karşı’da Seren Erdem kadın başrol oyuncusu olarak yer aldı

Saklambaç güzeli geleneği, 1976 yılında çekilen Kara Murat: Denizler Hakimi filminde bozuldu

Filmde Cüneyt Arkın ile beraber Sevda Karaca rol aldı

Seri, 1977 tarihli Kara Murat – Devler Savaşıyor filmi ile noktalandı Finalde Kara Murat’a eşlik eden güzel kadın ise Canan Perver oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com