Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatih, gençlik, mehmetin, sultan, yılları

Fatih Sultan Mehmet'in Gençlik Yılları

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Sultan Mehmet'in Gençlik Yılları

Fatih Sultan Mehmet'in Gençliği

2 Mehmet'in Gençliği

Fatih Sultan Mehmet'in Gençlik Yılları manisada geçmiştirMehmed’in Manisa’daki ilk yıllarında neler yaptığına dair çok fazla bilgi yoktur Babasının 1446’da Mora’ya düzenlediği sefere katılmamıştı 1447 sonlarında ya da 1448 başlarında Arnavut kökenli bir hıristiyan köle olan Gülbahar Hatun’dan ileride padişah olacak Bayezid adında bir oğlu oldu 1448’de Macarlar ile yapılan II Kosova Savaşı’nda babasına Anadolu birliklerinin önderliğinde eşlik ederek ilk defa bir savaşta yer aldı 17 yaşına geldiğinde Gülbahar Hatun ile birlikteliğini tasvip etmeyen babası tarafından Dulkadir hanedanından Süleyman Bey'in kızı Sitti Hatun ile evlendirildi

Mehmed Manisa’da bulunduğu sıralarda oldukça başına buyruk bir biçimde hareket etmişti Onun rızasıyla Türk korsanları Ege’deki Venediklilere saldırıyordu Hicri takvimle 852 (1448/1449) yılında Selçuk’ta kendi adına paralar bastırmıştı 1449’un Ağustos veya Eylül ayında annesi vefat etti 1450 yılında babasının İskender Bey üzerine yaptığı Arnavutluk seferine ve başarısızlıkla sonuçlanan Akçahisar Kuşatması'na katıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com