Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, gerger, hakkında, haluk

Haluk Gerger Biyografisi - Haluk Gerger Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haluk Gerger, Türk yazar ve akademisyen

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü eski öğretim üyesi olan Haluk Gerger’in bu görevine YÖK ve 1982 anayasası yürürlüğe girdiği gün son verildi Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı İnsan Hakları Derneği Kurucu Üyesi Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde 1996 ve 1999 yıllarında misafir öğretim üyesi olarak bulundu

Kitapları

Kan Tadı Belgelerle ABD'nin Kara Kitabı (Ceylan Yayınları, İstanbul, 2004)

ABD Ortadoğu Türkiye (Ceylan Yayınları, İstanbul, 2006)

Emekçiye Mektuplar 1 Türkiye'nin Düzeni ve Kürt Sorunu (Belge Yayınları, İstanbul, 1995)

Emekçiye Mektuplar 2 Yeni Dünya Düzeni, Türkiye ve Sosyalizm (Belge Yayınları, İstanbul, 1994)

Sık Sorulan Sorular (Ceylan Yayınları, İstanbul, 2007)

Türk Dış Politikasının Ekonomi Politiği 'Soğuk Savaş'tan 'Yeni Dünya Düzeni'ne (Belge Yayınları, İstanbul, 1999)

ABD Hükümetine manevi tazminat davası

ABD vizesi alarak eşi ile birlikte gittiği Amerika seyahatinde gümrükte sorgulanıp parmak izi alındı ve tutuklandı Uğradığı kötü muamle nedeniyle ABD hükümetini 1 dolarlık sembolik manevi tazminat isteğiyle 2003 yılında mahkemeye verdi Karar 2006 yılında Yargıtay'da onandı ABD mercileri yasal faiziyle birlikte 2YTL 23 kuruş ödedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com