Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, biyografisi, şenol

Ahmet Şenol Biyografisi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmet Şenol Biyografisi

Ahmet Şenol kimdir

AHMET ŞENOL (1948 - 2001)

1948 yılında Niğde'nin Ulukışla ilçesinde doğdu AİTİA mezunu Halk oyunları ile ilgili çalışmaları H:G:M: halk dansları örnek grubunda başladı 1978 yılında Tubil derneğinin kurucuları arasında yer aldı 1988 yılına kadar Tubil başkanlığını yürüttü 1986 yılnda İhsan Hınçer Folklora Hizmet Ödülü'nü aldı 1988 yılında Fransa/Dijon Milletlerarası Halk Oyunları yarışmasında jüri üyeliği, 1987-2000 yılları arasında MEB'da Halk Oyunları Danışma Kurulu Üyeliği, öğretim görevliliği ve jüri üyeliği yaptı Halk oyunları ile ilgili çeştli sempozyumlarda ve 3,4,5 Milletlerarası Folklor Kongrelerine iştirak etti Bildiriler sundu Ankara Üniversitesi DTCF Halk Bilimi Bölümü'nde Halk Oyunları öğretim görevlisi olarak 1991-2000 arasında hizmet verdi

ESERLERİ:

Halk Oyunları Bibiliyografyası-1 1989

Halk Oyunları Bibiliyografyası-2 1996

Türk Halk Oyunları Terimleri Sözlüğü (1998)

Türk Halk Oyunları Giysileri MEB Y 1999

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com