Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, bin, hayatı, şihâb

Ali Bin Şihab Hayatı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ali Bin Şihab Hayatı

Ali Bin Şihab Kimdir

Ali Bin Şihab Hayatı

Mısır evliyâsından Doğum târihi belli değildir Nesebi dördüncü dedede Tilmsan sultânı Ebû Abdullah'a, sonra da Seyyid Muhammed bin Hanefiyye'ye ulaşır Büyük âlim İmâm-ı Şa'rânî'nin dedesidir Bir aralık dilinde bâzı kabarcıklar çıktı Ev halkından birisinin; "Vallahi bu dil bu hâle gelmemeli idi Zîrâ o, geceler boyu Kur'ân-ı kerîm okudu, hatim indirdi" dediğini duyunca; "Onun sözlerini duymamış olayım Eğer o, hesab verme husûsunda benim bildiğimi bilseydi, öyle söylemezdi" buyurdu" Vefâtından az önce; "Kabrimi belli etmek için bir nişan koymayınız Beni, şu kubbeli yerin arkasına defnediniz" diye vasiyette bulundu Ali bin Şihâb 1486 (H891) senesinde vefât etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com