Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
freud, kimdir, sigmund

Sigmund Freud Kimdir

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sigmund Freud Kimdir

Freud Hakkında Bilgi

Freud hayatı

Psikanalizin kurucusu olan Sigmund Freud 06 Mayıs 1856 tarihinde dünyaya gelmiştir Paris ve Vivenna'da eğitim gören Freud lisede İngilizce, Latince veFransızca öğrenirken kendi çabalarıyla da İbranice, İspanyolca ve İtalyanca öğrendi 1881'de tıp öğrenimini bitirdi 1883'te dönemin ünlü beyin anatomisi ve nöropatoloji uzmanı Dr Theodor Meynert'in yönetiminde psikaytri kliniğinde asistan olarak çalışmaya başladı

1897'de Oedipus Kompleksi, 1900'de Düşlerin Yorumu (iki cilt) adlı eserler ortaya çıktıFreud, 1910 - 1920 yıllarında Psikanaliz Üzerine, Bir Paranoya Vakası Özyaşam Öyküsü Üzerine Psikoanalitik Gözlemler: Başkan Screber, Totem ve Tabu, Narsizmin İncelenmesine Giriş, Yas ve Melankoli adlı eserleri yayımladı 1903'te Vienna'da Psikanalizm cemiyetini kurdu

Sigmund Freud, 1923'de kendisine üstçene ve damak kanseri tanısı kondu İzleyen yıllarda 33 kez ameliyat oldu Sürekli protez takması gerektiğinden dolayı uzun yıllar konuşma ve yemek yeme sıkıntısı çekti

Freud 23 Eylül 1939 tarihinde Londra'da öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com