Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
berhan, hayatı, kısaca, şimşek

Berhan Şimşek Hayatı Kısaca

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Berhan Şimşek Hayatı Kısaca

Berhan Şimşek Hayatı

Berhan Şimşek Kimdir

Berhan Şimşek Türk sinema oyuncusu ve siyasetçi

1957'de Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk ögrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Akşam Lisesi’nde tamamlamıştır Halen Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde okumaktadır

25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynamıştır Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Berhan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği“En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin de sahibidir

1997 yılında Günaydın Gazetesi’nde köse yazarlığı, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10 Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği’ne seçilmiş olan Berhan Şimşek, beş dönem Parti Meclisi Üyeliği yapmıştır

2002 Genel Seçimlerinde de İstanbul Milletvekilliği yapmıştır Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi,Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Baskanı olan Berhan Şimşek bekar ve 1 çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com