Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
benazir, butto, hayatı, kısaca

Benazir Butto Kısaca Hayatı

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benazir Butto Kısaca Hayatı

Benazir Butto Biyografisi

Benazir Butto Kimdir

İki kez Pakistan başbakanlığı yapmış siyasetçi

21 Haziran 1953 yılında Karaçi, Pakistan'da doğdu Harvard ve Oxford üniversitelerinde eğitim gördü Harvard Üniversitesi'ni Hindistan'ın Doğu Pakistan'a asker gönderdiği ve babasının Batı Pakistan savunma bakanı olarak Birleşmiş Milletler'de temaslar kurmak üzere New York'a gitmek zorunda kaldığı 1971 yılında bıraktı

Oxford Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Pakistan'a geri döndü Babasının tutuklanıp idam edilmesinden sonra ev hapsinde kaldı 1984 yılında yurt dışına çıkmasına izin verilmesiyle, Büyük Britanya'ya taşındı ve orada sürgünde babasının partisinin liderliğini yaptı 1987 yılında çimento fabrikatörü Asif Ali Zardari ile evlendi

1999 yılında, Pervez Müşerref'in liderliğinde gerçekleşen askeri darbe sonrasında Pakistan'ı terk etmek zorunda kaldı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine yerleşti

1999-2007 yılları arasında yurtdışında sürgünde yaşadı 18 Ekim 2007'de seçimlere katılmak üzere Pakistan'a geri döndü ve başkanlığını yaptığı Pakistan Halk Partisi'nin seçim mitinglerine katılmaya başladı Ravalpindi'de katıldığı seçim mitinginden ayrılırken bir suikast sonucu yaşamını yitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com