Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
behrullah, bilgi, efendi, hakkında

Behrullah Efendi Hakkında Bilgi

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Behrullah Efendi Hakkında Bilgi

Behrullah Efendi Kimdir

Behrullah Efendi Hayatı

Behrullah Efendi Anadolu`dayetişen evliyâlardan Tokat`ın Erbaa ilçesine bağlı Eksel (Koçak)köyündendir

Behrullah Efendi İlk tahsîlini Tokat`ta yaptı Bu sıradatanımadıkları bir zât misâfir oldu Behrullah Efendi ertesi günküdersini yapıp namazını kılıp yattı Gece kalktığında o zâtın devamlıilimle meşgûl olduğunu gördü Bu zâtın ilim sâhibi, gayretli olduğunuanlayarak; Efendim bu gece hiç uyumadınız O ilimden bize deöğretseniz diye arz edince, o zât; Evlâdım senin ilmî nasîbinİstanbul`daki Yanyalı Hacı İsmet Efendiden olacak Sende onun kokusuvar buyurdu Bunun üzerine Behrullah Efendi, köye dönüp ağabeyindenizin aldıktan sonra İstanbul`a gitti

Behrullah Efendi herkese müşfik, güleryüzlü davranırdı Sokakta gördüğü çocukların başını okşayıp, onlarahediyeler vererek gönüllerini alırdı Herkese Allahü teâlânınmerhâmetinden bahseder; Biz insanlar da merhametli olmalıyız derdiKendisine gönderilen hediyeleri el sürmeden fakirlere dağıtırdı

Behrullah Efendi 1915 (H1334) senesindeEksel köyünde vefât etti Kalabalık bir cemâat ile cenâze namazıkılındıktan sonra köy kabristanlığına defnedildi Hak âşıkları kabriniziyâret edip, bereketlenmekte ve feyz almaktadır Behrullah Efendininyerine talebesi Ali Osman Efendi geçti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com