Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bekr, bilgi, elmeczûb, hakkında

Bekr El-Meczûb Hakkında Bilgi

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bekr El-Meczûb Hakkında Bilgi

Bekr El-Meczûb Kimdir

Bekr El-Meczûb hayatı

Bekr El-Meczûb'un doğum tarihi bilinmiyor Meczûb lakabı ile anılmıştır Tanınmış evliyâdandır 1892 (H1310) senesinde vefât etti Yafa yakınlarında Nablus’a bağlı Benî Sa’b köylerinden olan Tayra köyündendir

Tasavvufta yetişmiş kerâmet sâhibi bir velî idi Yûsuf Nebhânî hazretleri, Şeyh Reşîd Efendinin şöyle dediğini nakletmiştir: “İnsanların pek çoğundan onun kerâmetlerini dinledim Bir gün benim kirâda olan bir evime girdi Evin mutfak tarafına bakıp; “Bu ev çöker” dedi ve ayrılıp gitti Bir hafta sonra ev işâret ettiği yerden çöktü Evde bulunanlar, çöken duvarların arasında kaldılar Ben bu sırada dışarda idim Bu arada Bekr el-Meczûb geldi Çöken ev altında kalanlar için onlar sağdır dedi ve ayrılıp gitti İnsanlar hemen toplanıp enkaz altında kalanları kurtarmak için enkazı açtılar Altında kalanların hepsi hiç yara almadan kurtuldular

Bekr el-Meczûb hazretleri vefâtından üç gün önce vefât edeceğini haber verdi Ali bin Alîm adındaki meşhûr velînin medfûn bulunduğu, sâhildeki Harem köyüne gitti Üç gün kalıp vefât etti ve oraya defnedildi

1) Câmiu Kerâmât-il-Evliyâ; c1, s368

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com