Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebu, imran, kimdir, musa

Ebû İmran (Mûsa) Kimdir

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebû İmran (Mûsa) Kimdir

Ebû İmran (Mûsa) Kimdir Kısaca Hayatı

İslam alimlerinden ve büyük velilerden Abdülvehhâb-ı Şa’ranî hazretlerinin beşinci batından dedesidir Mısır’da Sa’îd-i Mısır adlı bölgenin aşağı kısmında ve Nil Nehrinin batı sahilinde bulunan Behensa beldesindendir Doğum târihi belli değildir Benî Zuglâ kabîlesine mensup, Tilmsân Sultânı Ebû Abdullah ez-Zugla’nın evladındandır

Ebû İmran, sultan olan babasının yanında yetişip büyüyünce, Allah yolunda bulunmayı, kendisini tasavvufa vermeyi saltanata tercih etti Babası ilk zamanlarda onun bu halini garip karşıladı Daha sonra işinde kendisini serbest bıraktı Ebû İmrân Musa talebe olmak üzere, Şeyh-ül-Magrib olarak tanınan Ebû Midyen et-Tilmsânî hazretlerinin huzûruna vardı

Ebu İmran Musa Allahü tealanın izni ile hocasının sesini duyar ve cevap verirdi Yine talebelerinden birisi bir sıkıntıya düşüp ondan yardım istese, ona seslense, Allahü teâlânın izni ile o talebesinin hâlini anlar, sesini duyar, bir senelik mesâfede de bulunsa, Allahü teâlânın izni ile derhal imdadına yetişirdi

Birçok kimse ondan ilim öğrenip, istifade ettiler Hocası Ebû Midyen’in işaret ettiği gibi, o beldede vefat ettiEbu İmran Musa'nın Kabri oradadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com