Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografijet, jet, kimdir

Jet Li Biyografi-Jet Li Kimdir?

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jet Li Biyografi-Jet Li Kimdir?

Jet Li biyografi-Jet Li kimdir?

Asya sinemasının cesur kahramanı ''Hero'' filmindeki başarılı performansıyla hafızalara kazınan yetenekli oyuncu

“ Lethal Weapon 4 ” filminin yönetmeni Dick Donner filme başlamadan önce endişeli gözlerle bakarak Jet Li’ye şöyle demiş:

“ Jet Mel Gibson’ın canını yakmayacağına dair bana söz vermelisin ”

Asıl ismi Li Lian Jie olan Jet Li ülkesinde de kahraman ilan edildi Fakat zaman Li’yi ülkesini koruyan bir vatanseverden ziyade insanları ekran karşısında eğlendiren bir dövüş ustası haline getirdi

Babasının ölmesi üzerine çok zor koşullar altında yaşayan Li sinemayı idealini gerçekleştirmek için bir basamak olarak gördüğünü belirtiyor

“ Bruce Lee’nin öldüğü 1973 yılını hatırlıyorum Ertesi yıl kendimi kung fu’da ispatladım Hong Kong’daki en büyük film menajerlerinden biri bana geldi ve ‘ Merhaba oldukça iyisin Bir film yıldızı olmayı ister misin ?’ dedi Henüz 11 yaşındaydım Her yıl Hong Kong’daki gösterdiğim performanslarda yanıma gelerek ‘ Hala gençsin Neden daha hızlı yükselmeyesin ? diye çıkışıyordu ”

Tekliflere rağmen bir süre daha bekleyen Li bu sırada sanatını konuşturmaya devam ederek altın madalyalarına yenilerini ekledi

Yaşı ilerledikçe olgunlaşan ve kabiliyetini insanlara öğretmek isteyen Li 1986 yılında “ Born to Defend ” ile ikinci sinema deneyimini yaşadı

80’lerin sonu ile 90’ların başı arasındaki süreçte ünü bütün dünyaya yayılan Li aktris Quiyan Huang ile 1987 yılında evlendi İki tane kız çocuğu olması nedeniyle ailesine daha da düşkünleşen aktöri ekrandan bir süre için uzaklaştıFakat ne kadar ilgi gösterse de işler istediği gibi gitmesi ve karısıyla 1990 yılında ayrıldı

Artık bütüyle kendini işine yoğunlaştıran Li neden sorusuna ise şu cevabı veriyor:

“Çünkü ben bir oyuncuyum”

Her şeye rağmen filmdeki performansıyla kötü adam karakterlerine farklı bir yaklaşım getiren Li yönetmen Joel Silver’ı oldukça etkilemeyi başardı Silver’ın teklifi üzerine bir Asya filmi olan “ Romeo Must Die ”da rol adlı

Aynı zamanda “ The Matrix ”in yapımcısı olan Joel Silver Li ile çalışmanın büyük bir şans olduğunu belirtiyor:

“ Matrix filminde dövüş sanatlarından anlamayan insanlarla çalıştık Her ne kadar özel efektlerle beslense de dövüş sahnelerinin çıkarılması tam dört ayımıza mal oldu Fakat Jet farklıydı Jet’in kendisi zaten özel bir efekt ”

Jet Li’nin oldukça estetik duran dövüş teknikleri sergilediği “ Romeo Must Die ”da özellikle ölümcül dövüş sahnelerinde X ışınları kullanarak çekim yapıldı Li rol arkadaşı Aaliyah’ı da bir aylık bir eğitime sokarak dövüş sahnelerinde zorluk çekmemsini sağladı

Yönetmenliğini Andy ve Larry Wachowski kardeşlerin üstlendiği “ Matrix ”in ikincisinde oynaması kesinleşen Li filmde daha önce Bruce Lee’nin de canlandırdığı Kato rolünü oynayacak

“ Lethal Weapon 4 ” filminde beraber oynayan ve daha sonraları sıkı bir dostluk kuran Li-Gibson ikilisi 2000’in Nisan ayında Jane Li adlı bir kız çocuğu oldu

Filmografi

* Shaolin Temple (1982)

* Shaolin Temple 2: Kids from Shaolin (1984)

* Shaolin Temple 3: North and South Shaolin (1986)

* Born to Defence (1986)

* Dragon Fight (1988)

* Dragons of the Orient (1988)

* Once Upon a Time in China (1990)

* Once Upon a Time in China 2 (1991)

* The Master (1992)

* Once Upon a Time in China 3 (1992)

* Swordsman II (1992)

* The Legend of Fong Sai-Yuk / The Legend (1993)

* The Legend of Fong Sai-Yuk II / The Legend II (1993)

* The Last Hero in China / Deadly China Hero (1993)

* The Kung Fu Cult Master (1993)

* The Tai Chi Master / Twin Warriors (1993)

* Li Lian Jie's Shaolin Kung Fu (Belgesel) (1994)

* The New Legend of Shaolin / The Legend Of The Red Dragon (1994)

* The Bodyguard from Beijing / The Defender (1994)

* Fist of Legend (1994)

* My Father Is a Hero / The Enforcer (1995)

* High Risk / Meltdown (1995)

* Dr Wai in "The Scripture with No Words" (1996)

* Black Mask (1996)

* Once Upon a Time in China and America (1997)

* Hitman / Contract Killer (1998)

* Lethal Weapon 4 (1998)

* Romeo Must Die (2000)

* Kiss of the Dragon (2001)

* The One (2001)

* Hero (2002)

* Cradle 2 the Grave (2003)

* Unleashed (2005)

* Fearless (2006)

* Rogue (2006)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com