Biberli Ekmek |
03-04-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Biberli EkmekBİBERLİ EKMEK (HATAY) MALZEMELERİ HAMUR MALZEMELERİ:1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı maya 500 gr un 1 su bardağı süt İÇ MALZEMESİ:1 kase lor peyniri 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı biber salçası -1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ) YAPILIŞI: Ilık sütün içine mayayı ve bir çay kaşığı şekeri koyun Karıştırıp beş dakika tutun Unun ortasını açın Mayalı sütü boşaltın Üzerine unu kenarlardan alarak yığın on dakika bekletin su ilave ederek yoğurun Üzerine nemli bez örterek yarım saat bekletin (İsterseniz hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir) Sıvıyağın yarısıyla birlikte mayalanan hamura ilave edip yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın Bir kapta lor peyniri, tozbiber, kekik, kimyon, susam, biber salçası ve kalan sıvıyağı karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp pide gibi açın ve hazırladığınız peynirli malzemeyi açılan yere yerleştirin Malzeme bitinceye kadar pide şeklinde biberli ekmeğinizi hazırlayın Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin |
Cevap : Biberli Ekmek |
09-14-2009 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Biberli EkmekBiberli Ekmek içindekiler 2 adet ekmek hamuru 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kuru soğan Yarım yemek kaşığı salça Pul biber 150-200 gr beyaz peynir Susam hazırlanışı Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın (Yayarken hamur geri ortada toplanabilir Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin Açık kalan yerler olursa sorun değil, kabarınca çok belli olmayacak) Fırını 200 C'ye getirin Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim) Altını kapatıp susamı ekleyin Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın (İsterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz) Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|