Şehitlerle İlgili Türküler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehitlerle İlgili TürkülerŞehitler ile ilgili türküler şehitlerle ilgili türküler şehit türküleri şehit türküsü sözleri Şehitlerimizin Anısına Şehit Türküleri ŞEHİTLER DİLE GELDİ TÜRKÜSÜ Susun! Susun ve dinleyin bu gençlerin haykırışlarını Sevda çeken yürekleri bıraktık arkamızda, Rüyalarımızı süsleyen garip, çilekeş Gabar dağını Tanrıdağı'ndan gördük, işte orada, işte tam karşımızda Söke garajından davul zurnayla bindik otobüse Kulak verdik kalbimizden gelen o sese Sıra bizdeydi, bizi bekliyordu vatan toprağı Umurumuzda bile değildi kimin, kimlerin askerden kaçtığı Ben Balat'lı Şerif, ölümlerin en güzelini tattım Ne kadar ağlatsam da anamı, babamı, bacımı Katlanmak kolay mı demeyin, Alperenlerle saf tuttum Sizlere, sizlere bıraktım karalar bağlayan nazlı yarimi Ölürken bile gülmek nedir hiç, düşündünüz mü? Tekbir verip toprağa, al bayrağa sarılıp düştünüz mü? Bilmiyorum sizler acaba anam gibi yandınız mı? İşte ben buradayım, karşınızdayım, ben Sökeli Hakkı Uyar! Aşkı olmayan yiğide destan yakılmaz beyler, Bu destan, bu mısralarla anlatılmaz beyler, Karalar bağlamasın, yanmasın artık analar, Dursun milletimin kanı, kapansın bu yaralar ŞU KIŞLANIN KAPISINA Şu Kışlanın Kapısına Mail Oldum Yapısına Telli Kurban Bağlayayım Asker Yarin Kapısına Yüce Dağlar Olmasaydı Laleleri Solmasaydı Ölüm Allah'ın Emri De Şu Ayrılık Olmasaydı Kara Kazan Kaynamasın Atım Cirit Oynamasın İki Sene Asker Oldum Nazlı Yarim Ağlamasın Yüce Dağlar Olmasaydı Laleleri Solmasaydı Ölüm Allah'ın Emri De Şu Ayrılık Olmasaydı Kıratımın Beli İnce Ölürüm Yar Görmeyince Telli Yatak Serdiremem Asker Yarim Gelmeyince Yüce Dağlar Olmasaydı Laleleri Solmasaydı Ölüm Allah'ın Emri De Şu Ayrılık Olmasaydı Orhan HAKALMAZ ŞEHİD OLDU BENİM OĞLUM TÜRKÜSÜ Oğul yirmi yaşında gelir askerlik Bu vatandan hiçbir zaman kopmasın bağın Güz geldi yaprakları dökülmüş dağın Gözünü kırpmadan şehit oldu benim oğlum Canım oğlum mezarını kazdılar derin Sen şehitsin üzülme cennet olsun yerin Yüreğim yanyor rüzgar esmiyor serin Vatanı uğruna şehit oldu benim oğlum Solmasın hiçbir zaman güler yüzün Evimizi ocağımızı sarsa da hüzün Düğün tarihi bile belliydi güzün Murada ermeden şehit oldu benim oğlum ELEDİM ELEDİM TÜRKÜSÜ Eledim eledim höllük eledim Aynalı beşikte canan bebek beledim Büyüttüm besledim asker eyledim Gitti de gelmedi canan buna ne çare Yandı ciğerim de canan buna ne çare Bir güzel simâdır aklımı alan Aşkın sevdasını canan sineme saran Bizi kınamasın ehl-i din oğlan Gitti de gelmedi canan buna ne çare Yandı ciğerim de canan buna ne çare |
|