En Güzel 10 Kasım Şiirleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Güzel 10 Kasım ŞiirleriEn Güzel 10 Kasım şiirleri On Kasım şiirleri Güzel 10 Kasım şiirleri 10 Kasım Bir bulut inmiş,beyaz, Karlı dağlar başına Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş düşer, döşüme Nerdesin, ey Ata?m nerede? Sensiz millet, öksüz burada Sanat, ilim, fen seninle Sevinen, gülen seninle Olmak isterdik inan, Ebediyen seninle Dağların, ak başı kar mıdır? Kuşlar, Ata?mdan haber, var mıdır? Yarım bıraktığın işler, Bugün, sanki seni bekler Zengin millet hayalin, Acep, neden emekler? Sen gelmiyorsan, bir haber gönder Kim içimizdeki, Atatürk gibi önder? Hüseyin Celep 10 KASIM Atatürk’üm biliyorum bugün 10 Kasım Senin ölüm yıl dönümün Ama sen gidince seni bu vatan arar oldu, Bu genç yüreğim seninle doldu Sen merak etme Atam Senden aldığımız örneklerle olduk adam, Atam seninle var olduk, Senin ilkelerinle yoğrulduk Sıra biz gençlerde yolundayız, Sözlerinle ilkelerinle doğru yoldayız, Seni canım kadar vatanım kadar, Çok seviyorum Atam,dünyalar kadar… ON KASIM’LARDA YÜRÜMEK Atatürk'üm işte 10 Kasım yine Dalgalanır ağaçlarla oğullar Dalgalanır oğullarla nineler Dalgalanır ninelerle genç kızlar Özlemin ta yüreğime işlemiş Seni bulmak, seni görmek için ben Bütün toprakaltıyla barışacağım Ereceğim sana usta, barışta, başarıda Öyle Güçlüsün ki Güçleneceğim Öyle yücesin ki, yüceleceğim Düşüne düşüne seni kocaman kocaman Dağlara, dağlara karışacağım Ozan mıyım, ordu muyum, su muyum anlaşılmaz Çağlar upuzun allığı yüreğimde ülkünün Sanki bayrak bir kalemdir, sanki gökler bir kağıt Sanki ellerim gece Sanki ellerim gündüz Yazacağım seni daha, bir daha Ben senin ölümünle yarışacağım Fazıl Hüsnü Dağlarca 10 KASIM ATA’ YA SESLENİŞ Sensiz 10 kasım da, nasıl güleyim Ah çeker ağlarım, dertli yüreğim Albayrak yarıda, durur direğim Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Hazan geldi Atam, çiçekler soldu Hergün şehit geldi, millet kahroldu Şehit anaları saçların yoldu Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Güneşler tutuldu, ayda karardı Ağladı ulusun bahtı karardı 10 kasımda ulus sana ağladı Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Ordular ilk hedef, akdeniz dedin Savaşın sonunda zafere erdin Sana yas tutuyor, şimdi milletin Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Gündüz güneş idin, gecede aydın Bütün devrimleri ülkeye yaydın On kasım da aramızdan ayrıldın Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Yurdumuzdan hain düşmanı attın Kurtardın ülkeyi bayram yaşattın Ecel geldi atam, bahtımızı kararttın Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Devrimlerle bu günlere gelindi Zaferlerle bütün ulus sevindi Bayram etti ulus, sana güvendi Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Bakari’ yem ben Atamı ararım On kasımlar da, sever anarım Kaybettim ben Atama yanarım Ulusun sensiz, gülmüyor Atam Yılmaz Bakar |
|