![]() |
Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiir Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiir ÖrnekleriVeremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirleri Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirlerinden birkaç örnek sunuyoruz sizlere Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirleri sizlerle ![]() ![]() VEREM HAFTASI Çok sağlıklı olmalı, Veremle savaş için ![]() Hep neşeyle dolmalı, Veremle savaş için ![]() Temiz hava almalı, Tabiata doymalı, İyi gıda almalı, Veremle savaş için ![]() Mikrobundan kaçmalı, Pencereyi açmalı, Eve ışık saçmalı, Veremle savaş için ![]() Ne söz dinler ne de saz, Bundan iyi şey olamaz ![]() Yemeğe etmemeli naz, Veremle savaş için ![]() Güzin KAYTANLI VEREMLE SAVAŞ Karar verdik ulusça Veremi yok etmeye ![]() O da tam sıtma gibi, Yüz tutuyor bitmeye ![]() Sayısız dernek kurduk Yurt içinde her yana ![]() Aşılarla saldırdık Verem denen düşmana ![]() Gözlerimiz açıldı, Artık millet uyandı ![]() Köy, kasaba her bucak, Ne güzel aydınlandı ![]() Yıkacağız yakında Gizli kalelerini ![]() Karar verdik and içtik, Yok etmeye veremi ![]() İ ![]() VEREM SAVAŞI Görebilsem milletimi verem için savaşta, Her gönülde aynı gaye, aynı fikir her yaşta, Birleşerek ”Verem” denen canavara saldırsak, Ocaklardan, yuvalardan vücudunu kaldırsak ![]() ![]() ![]() Genç,ihtiyar,kadın,erkek hep seferber,hep tatlı, Olabilsek bütün millet, demir gibi sıhhatli ![]() ![]() ![]() Ümitlerin, gecelerden şafakları bir atsa, Hastaneler, dispanserler kapısını kapatsa, Rengi soluk benizlere, çehrelere kan gelse, Vatanımdan; hayat,sıhhat,gürbüz nesil yükselse ![]() İnleyenler yataklardan kalksa bir gün gülerek, Şakaklardan,dudaklardan,git artık soluk renk ![]() ![]() ![]() Her gönülde aynı fikir,aynı gaye her başta, Görebilsem milletimi verem için savaşta ![]() İ ![]() VEREMDEN KORKMA Doğduğum gün yapılmış Verem aşısı bana ![]() Okulda da yapıldı Büyüyünce koluma ![]() Gençlere, yaşlılara Sezdirmeden sokulur, Bir fırsatını gözler, İnsanı yere vurur ![]() Neden korkacakmışım O çirkin hastalıktan, Kurallara uyarsam Geçmez bile yanımdan ![]() Günümüzde ilaçlar Veremi engelliyor, Doktorlar sabah akşam; Veremden korkma! diyor ![]() Korkmuyorum veremden, Çünkü aşılıyım ben, Sen de aşılan kardeş, Sen de canavarı yen ![]() Sait KIRKGÖZLÜ |
![]() |
![]() |
|