![]() |
Ünlü Şairlerden Atatürk Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlü Şairlerden Atatürk ŞiirleriAtatürk Şiirleri Ünlü Şairlerden Ünlü Şairlerin Atatürk için Yazdıkları Şiirler MUSTAFA KEMAL'İ DÜŞÜNÜYORUM Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri ![]() Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri ![]() Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyorlar cihanın görmediği Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal'i gibi Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere ![]() Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı Yine bizimle beraber her yerde Yaşıyor dört köşesinde vatanın, Yaşıyor damar damar yüreklerde ![]() Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda; Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum ![]() Uykularıma giriyor her gece ![]() Ellerinden öpüyorum ![]() Ümit Yaşar Oğuzcan MUSTAFA KEMAL’İN KAĞNISI Yediyordu Elif kağnısını Kara geceden geceden ![]() Sanki elif elif uzuyordu, inceliyordu Uzak cephelerin acısıydı gıcırtılar İnliyordu dağın ardı, yasla Her bir heceden ![]() Mustafa Kemal'in kağnısı derdi kağnısına Mermi taşırdı öteye, dağ taş aşardı ![]() Çabuk giderdi, çok götürürdü Elifçik Nam salmıştı asker içinde ![]() Bu kez yine herkesten evvel almıştı yükünü Doğrulmuştu yola önceden önceden ![]() Öküzleriyle kardeş gibiydi Elif Yemezdi, içmezdi, yemeden içmeden onlar ![]() Kocabaş, çok ihtiyardı, çok zayıftı Mahzundu bütün bütün Sarıkız, yanı sıra Gecenin ulu ağırlıgına karşı Hafiftiler, inceden inceden ![]() iriydi Elif kuvvetliydi kağnı başında ![]() Elma elmaydı yanakları, üzüm üzümdü gözleri Kınalı ellerinden rüzgar geçerdi daim; Toprak gülümserdi çarıklı ayaklarına Alın yeşilini kapmıştı, geçirmişti Niceden niceden ![]() Durdu birdenbire, Kocabaş, ova bayır durdu Nazar mı değdi göklerden, ne? Dah etti, yok ![]() Ta gerilerden başka kağnılar yetişti geçti gacur gucur Nasıl durur Mustafa Kemal'in kağnısı ![]() Kahroldu Elifçik, düşünceden düşünceden Aman Kocabaş, ayağını öpeyim Kocabaş Süs beni, öldür beni, koma yollarda beni ![]() Geçer, götürür ana, çocuk, mermisini askerciğin Koma yollarda beni, kulun köpeğin olayım ![]() Bak hele üzerimden ses seda uzaklaşır Düşerim gerilere iyceden iyceden ![]() Kocabaş yıgıldı çamura Büyüdü gözleri büyüdü, yürek kadar Örtüldü gözleri örtüldü hep ![]() Kalır mı Mustafa Kemal'in kağnısı bacım Kocabaş'ın yerine koştu kendini Elifçik Yürüdü düşman üstüne yüceden yüceden Fazıl Hüsnü Dağlarca 10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler Bozkır ovalarına, Erciyes'e, Ağrı'ya Ulusun egemen olduğunu Özgür olduğunu Haykıracağım haykıracağım işte Senin sustuğunca! Yolunda yürüyeceğim Atatürk; Ana baba oğul kız Dere tepe bucak köy Yeryüzü yaşamalarımla değil Oralarda, senin gittiğince! Atatürk, taşıyacağım Çanakkale'de, Sakarya'da, Çankaya'da, al al Senin taşıdıgını; Yurdun gök ülküsü Dalgalanırken Senin bayrağını yücelteceğim ![]() Senin çıktıgınca ![]() Fazıl Hüsnü Dağlarca |
![]() |
![]() |
|