![]() |
Savaş İle İlgili Kısa Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş İle İlgili Kısa ŞiirlerSavaş İle İlgili Şiirler Savaş Şiirlerİ Kurtuluş Savaşı Çankkale o gün Yıkılıyor du düşmanlara ![]() Tam o anda Atatürk sahip çıktı Çanakkale`ye Ertesi gün ise,düşman yıkılıyordu, Beş bin şehitiyle Türk ordusu kazanmıştı, Kurtuluş Savaşı`nı ![]() BOSNA’NIN FERYADI Ateş sarıyor dünyayı bütün Gözyaşı dursun ; savaşlar bitsin ![]() İnsanlık nerde ? Çıkmıyor bir tın ![]() Eyvahlar sana yazıktır sana ![]() Tanklar altında ezildi çocuk ![]() Kanlar akıyor hep oluk oluk ![]() Ana ağlıyor çehresi soluk ![]() Nerde merhametin? Hani gayretin? İSMAİL ATEŞ Savaş var Emperyalistler güç gösterisinde Irak’ ta; Turan’da savaş var Rusya dikmiş Gürcistan’a gözünü Akılda mantıkta belde savaş var Amerika denilen o vahşi soysuz Afganistan’da Kerkük’te savaş var İnsanlar türedi -------- soysuz Dünyada güçler arasında savaş var Özgürlük der hak der girer içine Sokak da vurur tekme atar leşine Liderler düşmüş kendi nefsi peşine Dünya kan gölü, törede savaş var Zalimler mazlumları yere sererken Bahaneyle Rusya Gürcistan’a girerken Karabağ’ım zulümden feryat ederken Türk Doğu Türkistan’da yine savaş var Horasan ereni dünyada bozuldu maya Güçlü devletler fakire atıyor ateşten nara Liderlerimiz yatıyor siyasete vermiş mola Ciğerlerimiz yanıyor yurdumda savaş var Halil ÇOLAK Savaş Savaş Varoluştur Bir Tanem Savaş İktidar Kanunudur Savaş Hayatın Bedeli Savaş Saadetlerin Semeni Tabiatın Bağrında Var Bir Savaş Kelebekler Güvercinler Dahi Yapıyor Ve Uğurböcekleri Barış Dönemleri Dahi Nitelik Değiştirmiş Birer Savaş Zamanıdır Böyle De Diyebilirsin Yani Güçsüz Kalırsan Güçlülere Yem Olursun Savaş İnkarı Güç Hazır Olmayanıysa Kahredecek Bir Trajedyadır ![]() ![]() ![]() Mustafa Acıoğlu SAVAŞ MEYDANLARINDA Beyaz Bir Güvercinin Kanadından Kan Süzülüyor Yerler Kana Bulanmış Savaş Meydanlarında Binlerce Ölü Binlerce Yaralı Çığlıklar Feryatlar Çoğalıyor Savaş Meydanlarında Bir Ana Ağlıyor Yavruları Toprağa Serili Savaş Meydanlarında Zulmü Şiddeti Görünce Çoğalıyor Ağıtlar Açlığın Otağ Kurduğu Sabahlara Acımasızca Asmışlar İnsanları Savaş Meydanlarında Uykularda Parçalanmış Zincir Tutsaklığı Ve Kahır Can Pazarı Ve Kahır Savaş Meydanlarında Çoğu Yarı Çıplaktı Yalın Ayaktı Ne Zaman Gözlerindeki Yaşlar Diner Bu Savaş Meydanında Böyle Katliam Oldukça Ve Kalleşçe İnsanlar Zincire Vuruldukça Savaş Meydanlarında Yer Kalmadı Yurt Kalmadı Hepsinin Ocağı Söndü Yardım Beklemekteler Savaş Meydanlarında Ve O Göklerde Seyredilen Güvercin Yere Düşer Daha Fazla Dayanamaz İsraillilerin Yaptıkları Zulme Savaş Meydanlarında Yavrum! Mahmudum! Askerler Her Yerde Elleri Ölüm Makinesi Dilleri Küfür Mahşeri Biri Kahkaha Atıyor Diğeri Irz Peşinde Diğeri Bir El Bombası Bulutlar Kurşun Gibi Yerler Yanmakta, Cehennem Gibi Peki Kim Bu Zulmün Sahibi Bu Katlin Sahibi Kim Yerler Islak Ve Bir Ses Duyulur Ardı Sıra Yıkılmış Binalardan Eşhedü Enla İlahe İllallah Ve Bebek Ağlamaları La Havle Vela Guvvete İlla Billah Tanklar Gölgedir Sokaklarda Bombalar, Patlayan Bombalar Güneş Yerler Boş Mermi Kovanı Yerler Şehit Ruhların Vatanı Her Şey Sustu, Her Şey Sustu Bir An Bir An, Savaş Mağduru Binalardan Sırtında Bir Çocukla Bir Kadın Fırladı Sırtında Bir Ölüyle Bir Kadın Fırladı Çocuk Elleri Sallanmakta Bir İdamlık Gibi Çocuk Allah’a Yalvarmakta Bir Tanık Gibi Yavrum! Mahmudum! Anne… Anne Beni Bırakma Oğlum, Oğlum Mahmut Nerdesin Anneciğim Korkuyorum Korkma Oğlum, Korkma Allah’a Sığın Fatih AYDIN SAVAŞA GİDENLER, DÖNENLER Penceremin Önünden Savaş Taburları Geçiyor ![]() Sırtlarında Kaputları, Sanki Toprak Rengi ![]() Başka Başka Yerlerde Her Biri Başkalarının Adına, Ölmeye Gidiyor ![]() Her Gün Yeniden Yazılan Bir Acı Öyküdür Bu ![]() Bir Yanı Ölümle Gelen Kanlı Bir Çığlık Arkası Küflü Ekmek Kokusu Gibi, Karanlık ![]() Ve Hiç Kazanılamayan Madalyanın Tortusu ![]() Penceremin Önünden Savaş Taburları Geçiyor ![]() Süngülerde Birbirine Karışmış Kan Grupları ![]() Ve Çok Uzak Bir Ülkede, Bir Doğum Sancısı Bir Çocuk; Başkaları Adına, Ölmeye Doğuyor ![]() Cevat Çeştepe SAVAŞ-BARIŞ Dünyada Ne Kaldı Ki? Her Yer Kırık Dökük ![]() Törelerle Besleniyor Belleklerimiz ![]() Çocuklar Ne Yaptı Ki? Neden Birbirlerini Vuruyorlar? Kardeş Katili Oluyorlar? Can Almanın Kolay Olduğunu, Günahsız Olduğunu Düşünüyorlar ![]() Hadi, Küçük Çocuklara Ne Demeli? Onların Ne Suçu Var Ki? Korktuğunda Sığınacak Yer Bulan, Küçücük Kuşlar Gibi ![]() Soruyorum Size Düşmanlar; Doğu’daki Askerlerin, Canlarını Alırken, Hiç Mi Acımadınız Onlara? Neden, Neden? Neden Savaş Var Bu Dünyada? Canlarınızı Çok Acıtıp, Giriyorsunuz Günaha ![]() Binlerce Yaralı Var ![]() Saldırı Yapılan Ülkelerde ![]() Onlarda İstiyor Barış, Onlarda İstiyor Kardeşlik ![]() Şehitlerin Aileleri, Çocukların Anneleri, Genç Yaşta Canı Alınan Kızların Kalpleri, Buram Buram Yanıyor ![]() Bir Kötülük Yaparsan, O Kötülüğü Geri Alırsın ![]() Halka Acı Çektireceğine, Bir Yardım Yaparsın ![]() Onların Da Elleri Bağlı ![]() Artık Teslim Olmuşlar ![]() İnsanlardan Yardım Alarak, Yaşama Tutunuyorlar… |
![]() |
![]() |
|