![]() |
Azrail Konulu Şiir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail Konulu ŞiirAzrail İle İlgili Şiir Azrail Konulu Şiir Azrail Bir El Uyandirdi beni, Kimsin dedim… Azrailim dedi… Ne istiyorsun dedim … ![]() Canini almaya geldim dedi Iste o an isyan etmistim ölüme… ![]() Cokmu korkuyorsun dedi? Evet dedim… ![]() Nicin dedi? Cok Sevdigim birisini göremiyecegim icin… ![]() Cokmu seviyorsun dedi… evet ölümüne SEVIYORUM dedim… ![]() Baktim gidiyor… Hani canimi alacaktin dedim Bana bakip güldü… Sen ona olan SEVGINDEN zaten yasarken ölmüssün dedi FATMA DURAN YAZAR __________________________ Ey Azrail! Bilirim, bu sözlerim çok yersiz, Neden böyle ansızın, geliverdin habersiz ? ![]() ![]() ![]() Ne olurdu üç beş yıl, önce haber verseydin ![]() Hiç değilse rüyama, bir kerecik girseydin ![]() ![]() ![]() Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım ![]() Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım ![]() ![]() ![]() Görüyorsun yanımda, NE valiz var, NE bavul ![]() Uykum öyle ağır ki; NE zil duydum, NE davul ![]() ![]() Yaşım yetmiş olsa DA, gör ki; fıkır fıkırım ![]() Bu cümbüşlü âlemi, ben nasıl bırakırım? ![]() ![]() Hani bir söz vardır ya; ''Yaş yetmiş, işi bitmiş ![]() İnan ki,bu bir yalan, bunu diyen halt etmiş ![]() ![]() ![]() Ey Azrail! Dur biraz, sana yalvarıyorum Yasal haklarım için; bir avukat arıyorum ![]() ![]() ![]() Hayallerim, düşlerim, yarım kalan işlerim ![]() Estetik yapılacak, daha burnum, dişlerim ![]() Elli yaşımda ancak, voleyi vurabildim ![]() Hortumlar sayesinde, holdingi kurabildim ![]() ![]() ![]() Gerçi ucuza verdim, şerefin kilosunu ![]() Ama böyle kazandım, şu uçak filosunu ![]() ![]() ![]() Ey Azrail! Ne olur, bozulmasın pazarım ![]() Sana şöyle yüklüce, bir çek bile yazarım ![]() ![]() ![]() Şu masmavi havuzlu, sarayıma baksana ![]() O daracık mezarda, yazık olmaz mı Bana? ![]() ![]() Bazen çoluk çocuğa, içimden kızıyorum ![]() Ölmemi bekliyorlar, inan ki; seziyorum ![]() ![]() ![]() Arkamdan göstermelik, iki damla gözyaşı ![]() Bir de şöyle büyükçe, yaldızlı mezar taşı ![]() Tahmin ediyorum ki; mevlid de okuturlar ![]() Ortalığa birazcık, gülsuyu kokuturlar ![]() Araya reklam konur; bir ilahi aryası ![]() Mevlid bitince başlar, dedi-kodu furyası ![]() Etlerim, kemiklerim, didik didik edilir ![]() Ben AZ gelirsem eğer, köklerime gidilir ![]() ![]() ![]() Azrail! İnan ki, hazırlığım yok daha, Hele şu din konusu, çok karışık bir saha ![]() Bazı büyük abiler, köşeleri tuttular ![]() İrtica diye diye, beni de korkuttular ![]() İlâhiyat adına; ekranda iki kaçık ![]() Kimlerin kuklalar? oldukları apaçık ![]() Alim zalim karıştı, renkleri seçilmiyor ![]() Velisiz kaldı sokak; deliden geçilmiyor ![]() Bu cinnet kervanına, kocabaşlar dahiller ![]() Tuz bozulmuş, NE yapsın bizim gibi cahiller ? ![]() ![]() Henüz daha gündemde, NE oruç var, NE zekat ![]() Ne Kur'an'la tanıştım, NE de kıldım bir rekat ![]() Gönül desen, henüz genç, daha haccım duruyor ![]() Nerde bir taze görsem,Kalbim küt küt vuruyor ![]() Edemedim bir türlü, şu nefsimi terbiye ![]() Ortalıkta NE görse; tutturuyor ver diye ![]() Ey Azrail! Bilirim, gelince beklemezsin ![]() Tükenen vadelere, saniye eklemezsin ![]() Bu satırlar boş geçen, bir ömrün hikayesi ![]() İbret alanlar için, son pinmanlığın sesi ![]() ![]() ![]() Bilmem ki, bir duvarda, bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere, açacak mı acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|