Freud Özlü Sözler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Freud Özlü SözlerFreud Sözleri Sigmund Freud Sözleri Zayıflıklarımız gücümüzdür Anatomi kaderdir Zihin bir buzdağı gibidir Yalnızca yedide biri suyun üzerinde görülebilir İnsan sanılandan çok daha ahlaklıdır ve hayal edilemeyecek derecede ahlaksızdır Uygarlık, ilk defa bir insanın öfkelenince taş atmak yerine laf atmasıyla başlamıştır İnsan sevince acıya karşı savunmasız kalır Aşık insan delidir Paranoyak asla tamamen hatalı değildir Sadizm, kabul edilebilir ama doğru amaç için kullanılmalıdır Bayağı ilerleme var Ortaçağda olsak beni yakarlardı Bugün sadece kitaplarımı yakıyorlar Yaşamın amacı ölümdür Çocuklar tümüyle egoist varlıklardır İhtiyaçlarını çok yoğun biçimde hisseder ve karşılamak için acımasızca mücadele ederler Gençlerin aklı erse; yaşlıların gücü yetse Hiç cevaplanmamış o büyük soru ki ben de otuz yıldır insan ruhunu incelememe rağmen cevaplayamadım, şudur: Kadınlar ne ister? "İd"in uğradığı yere "Ego" da mutlaka gider Uygarlık hayatın zorunluluklarının yarattığı baskıyla ve içgüdüleri tatmin etmekten vazgeçme pahasına kurulmuştur Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır Bireyin özgürlüğü uygarlığın getirisi değildir Uygarlık yokken özgürlük çok daha fazlaydı Uygarlık, insanların birbirine karşı duyduğu içgüdüsel düşmanlık sebebiyle mütemadiyen parçalanma tehdidiyle karşı karşıyadır Rüyalar, biliçaltına giden kral yoludur İnsanın cinsel konulardaki tutumu hayatın bütün alanlarındaki tutumunun prototipidir Şairler ve filozoflar bilinçdışını benden önce keşfettiler Benim bulduğum bilinçaltını incelemeye yarayan bilimsel yöntemlerdir |
|